Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bromsar & trummor på en 1992 Ford F150

Ford F-150 infördes 1975, och det så småningom ersatte F-100. Den 1992 Ford F-150 basmodellen var utrustad med en 4,9-liters V-6 motor och en två-hjulsdrivna drivlina. I 1992 års F-150 var tillgänglig med en uppgraderad 5,0-liters V-8, eller en 5,7-liters V-8 på högre nivå trim paket. De bakre bromsbackar på 1992 F-150 expandera via hjulcylinder, och orsakar friktion mot insidan av bromstrumman. Det rekommenderas att du byter ut alla fjädrarna och hårdvara med bromsbackarna och trummor på denna lastbil. Saker du behöver Billiga 2-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
platt skruvmejsel
Bromstrumma fjäder verktygslåda
Nya bromstrummor
Nya bromsbackar
Ny allt-i-ett-broms hårdvara kit
Visa fler instruktioner
1

Lossa de bakre muttrarna på F-150 med ett däck järn. Lyft den bakre delen av lastbilen med en domkraft, och uppsättningen pallbockar under båda ändar av axeln bostäder - ju längre du ställer jack står varandra, desto större din truckens stabilitet vara för detta projekt. Sänk bilen på domkraften. Ta bort muttrarna helt från båda bakhjulen, ta sedan bort bakhjulen från lastbilen. Du kan ställa honom hjul platt nära din arbetsplats för en provisorisk plats, om du föredrar.
2

bort gummiproppen från botten-inre sidan av en av broms-motbrickorna, med hjälp av en platt skruvmejsel. Sätt in skruvmejseln i den oskyddad kortplats i fästplattan. Skjut malteserhjulet skaderegleraren nedåt för att backa bromsbackarna av från insidan av trumman.
3

Ta bort de tre fästmuttrarna från bromstrumman med en spärr och uttag. Ta bromstrumman från trucken och ställ den ur din arbetsplats.
4

bort bromsen nedhållarfjädern mössor med cylindriska bromsen verktyget. Ta fasthållaren fjädrar från bromsbackarna. Ta bort hold-down stiften från bakom fästplattan. Ta bort de två övre sko-till-förankringspinnen fjädrar med en broms-fjäder verktyg. Ta bort fjädrarna helt från bromsaggregatet. Ta bort det nedre justeraren-hävarmsfjädern på samma sätt.
5

Ta själv-justeraren kabeln från justerdonsarmen och sedan från förankringspinnen, för hand. Ta parkeringsbromsen och justerdonsarmen samtidigt, genom att vrida spaken utanför parkeringsbromsen kabeln. Ta bromsbackarna från lastbilen.
6

Installera bromsback med kortare foder till den position, som vetter mot framsidan av lastbilen. Installera ett nytt håll-ned stiftet från bakom fästplattan och håll den på plats med fingret. Installera en ny nedhållarfjäder över stiftet och på den yttre ytan av skon. Installera ett nytt håll-ned locket över fjädern, vrid det 90 grader på det fasthållande stift med den cylindriska bromsen verktyget.
7

bort spaken från den inre sidan av den gamla bromsskon. Sätt i ett nytt styrstift i den övre inre sidan av den nya bakåtvänd bromsback. Använd en hammare för att försiktigt tryck på nålen på plats, om det behövs. Installera parkering-bromshandtaget på stiftet
8

Montera bakre bromsback och parkering-bromshandtaget på parkeringsbromsen kabeln, genom att vrida den på kroken i slutet av kabeln. - kabeln ska sitta på den inre sidan av skon, nära stödplattan. Installera en ny nedhållande stiftet genom den bakre delen av den bakre plattan. Installera en nedhållarfjädern över tappen och på ytan av skon. Installera en hold-down klipp, vrid den 90 grader för att låsa den på hold-down stift.
9

Fäst justerdonsarmen på den nedre änden av parkering-broms. Sätt justeraren kabeln från justerdonsarmen till förankringspinnen hand. Montera själv skaderegleraren våren med ett bromsfjäder verktyg. Passa in toppar av båda bromsbackarna med slitsarna i hjulet cylinderkolvar, för hand.
10

Sätt inställningsratten malteserhjulet, med malteserhjulet offset till bakdelen av trucken. Skjut stiften på ändarna av skaderegleraren hjulet på försänkta spåren i botten av båda skorna - justeraren våren kommer att hålla denna församling på plats medan du installerar övriga bakbromsarna. Montera de övre bromsback-till-förankringspinnen fjädrar med bromsfjädern verktyget.
11

Upprepa steg 2 till 10 för att byta bromsbackar på den andra sidan av lastbilen. Justera båda stjämhjul helt inåt medan trummorna är inte på trucken, med platt skruvmejsel.
12

Installera de nya bromstrummor på baksidan av lastbilen. Dra åt alla muttrar till 25 foot-pounds, med en 1/2-tums skiftnyckel vridmoment och uttag. Justera stjämhjulen från spåren på baksidan av båda fästplattorna. Vrid ratten bakifrån låsa skorna mot de nya trummorna.
13

Sätt bakhjulen på lastbilen och ombonad muttrarna med däck järn. Snurra varje bakhjul separat. Hjulet ska snurra exakt 1 till 1-1/2 varv om bromsen justeras rätt. Lossa bromsarna med malteserhjulet om hjulet inte gör en fullständig rotation. Dra åt bromsarna om hjulet gör två eller flera fullständiga rotationer. Upprepa detta steg på båda sidor av trucken tills bromsarna är korrekt inställda. Sätt gummihylsorna in i de båda fästplattorna.
14

Lyft den bakre delen av lastbilen bort av pallbockar, ta sedan bort läktaren underifrån lastbilen. Sänk bilen till marken och omedelbart dra de bakre muttrarna med 120 foot-pounds, med 1/2-tums momentnyckel och en socket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59256.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.