Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Rotorer Från en Pontiac Grand Prix

Pengar är tight, är bensinen dyr och du behöver byta broms rotorer på din Pontiac Grand Prix. Du behöver några verktyg och en del teknisk kunskap, men ersätta eller ta bort rotorerna från en Pontiac Grand Prix är inte en alltför komplicerat projekt. Du kan spara cirka en timmes arbete, per sida, att din lokala verkstad skulle debitera dig att ta bort din rotorn genom att göra det själv. Det blir upp snabbt och ju mer du utföra sådana reparationer, desto snabbare och effektivare blir du på det Du behöver
Golv jackJack stativ (er) Wheel chockTurkey basterDOT godkänd broms fluid1 /2 tums enhet bryta Bar1 /2 tums hylsa set1 /2 tums enhet ratchetLarge raka kanter screwdriverBungee cordHammer eller tunga gummi malletC-clampBrake ren spruta (om du ersätter rotorer med nya) Shop rag (er) Justerbar momentnyckel (rekommenderas) katalog
Visa fler instruktioner
Hur man tar bort Rotorer från en Pontiac Grand Prix
1

Park Pontiac Grand Prix på en plan, jämn asfalterad eller betongyta. Dra åt parkeringsbromsen och släpp huvfäste.
2

Placera ett hjul chock bakom eller framför ett däck på den motsatta sidan av axeln du tänker lyfta. Om du lyfter framaxeln, placera klossen bakom ena bakhjulet. Om du lyfter bakaxeln, placera chock framför en framdäcket.
3

Öppna huven och suga ut hälften av bromsvätska från huvudcylindern med Turkiet baster. Sätt tillbaka locket för nu.
4

Bryt muttrarna löst på däcket (er) som du tar bort. Lossa dem inte för mycket och inte ta bort dem.
5

Lyft bilen med domkraft och säkra fordonet på en pallbock. Om du behöver, lyfta båda sidor samtidigt eller så kan du bara lyfta en sida i taget.
6

Ta bort muttrarna och hjul.
7

Ta bort bromsok bultarna med Ratchet och uttag. Bänd bromsok av med stor skruvmejsel och komprimera kolven av bromsok användning av en C-klämma. Säkra tjocklek på ramen eller spiralen med bungee rep. Låt inte bromsoket hänga med broms slang.
8

Ta bort elektroderna från bromsok ankaret, ta del av hur de är installerade. Du kommer att vilja byta ut dem på samma sätt som de togs bort från ankaret.
9

bort bromsok ankarbultarna använder Ratchet och uttag. Om det gör det lättare, bryta bultarna loss med brytjärn och uttaget först, sedan växla över till spärren för att snabba upp saker och ting.
10

ur rotorn. Det bör komma rätt av navet, men i vissa fall kan rotorn rost till navet och måste vara övertygad om att tas bort. Om du ersätter rotorn med en ny, smack den gamla rotorn med en hammare på fenan att chocka den fri från navet. Om du tänker återanvända samma rotor, måste du använda en hel del fina beslutsamhet att ta bort rotorn utan att skada uppstår på det. Använd samma metod, men använda en tung gummiklubba. Detta kommer att ta mycket mer uthållighet än en stål hammare, men uthållighet kommer att löna sig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57098.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.