Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Justera Emergency Brake på en 1995 Saturn

Du kan justera nödbromsen på 1995 Saturn direkt från ditt hem garage, du sparar pengar om inte också tid. Nödbromsen - även känd som en e-broms, en parkeringsbroms eller en handbroms - manövreras via en spak i hytten. Spaken är ansluten till en kabel som går till en bakre vals. Justering av nödbromsen är en fråga om att ta upp slack i parkeringsbromsen kabeln. Det är dags att göra justeringen när du parkerar din Saturn på en nedförsbacke vinkling och handbromsen kommer inte att hålla bilen från att glida. Saker du behöver
Tänger
4 stoppklossar
Jack
2 pallbockar
Lug skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Hitta locket mittkonsolen mellan förarsätet och det främre passagerarsätet. Ta bort locket genom uppläsning sido krokar och lyft upp locket. Släpp handbromsen.
2

Flytta justermuttern med en tång. Inställningsmuttern är på stången stickning av konsolen. Du vill flytta justermuttern mot slutet av staven.
3

Sätt stoppklossar framför och bakom framhjulen på Saturnus. Lossa men ta inte bort muttrarna på båda bakhjulen, med din lug skiftnyckel. Höj bakre delen av bilen med en domkraft. Slide pallbockar under rambalkarna framför bakhjulen, och sänk bilen på läktaren. Ta bort de bakre hjulmuttrar klack, ta sedan bort bakhjulen från hjulnaven.
4

Lyft upp spaken ett klick. Ytterligare skärpa inställningsmuttern med tång. Detta kommer att orsaka de bakre trummorna i hjulhusen för att röra sig något. Släpp handbromsen.
5

Vrid de bakre bromstrummor och se till att de kan snurra fritt. Sätt tillbaka hjulen på bilen och dra åt muttrarna.
6

Höj Saturn nog att ta bort domkraften, sänk bilen till marken och ta bort stoppklossar. Dra åt muttrarna hela vägen med tappmuttem skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58436.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.