Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en domkraft på en Hyundai Elantra

Hyundai Elantra är en unibody bil. Detta innebär att det inte finns någon stålram, snarare en sammanhängande struktur av svetsade stålplåtar som har klippts och vikas in former, sedan svetsas samman för att skapa en lätt, men mycket stark, struktur. Med hjälp av en hydraulisk domkraft för att lyfta upp Elantra för tjänsten är bra så länge det görs på rätt sätt. Det är katastrofalt om det görs på fel sätt. Hyundai har specifika riktlinjer som måste följas. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Palla upp fronten på bilen med domkraft. Jack en sida i taget, placera domkraften under den undre länkarm där bussningen fäster vid kroppen. Detta område är starkt förstärks och dämpas genom den gummibussning. Placering av jack i detta område skadar inte unibody. Placera en pallbock under förstärkta området direkt bakom högra framdäcket och sänka bilen på ställningen. Upprepa denna process för den motsatta sidan.
2

Jack den bakre delen av bilen upp genom att placera domkraft under bakaxeln nära en av de yttre hjulen. Den bakre delen av bilen är ljus och som en sida lyfts den motsatta sidan kommer att lyfta upp också. Placera domkraften står direkt framför den bakre däcket enligt det förstärkta området.
3

Jack bilen upp på andra bakhjulet. Det kommer att ha sänkt tillbaka till marken när domkraft släpptes och bilen sänktes på den bakre stödbenet. Placera domkraften stå framför den bakre däcket och sänka bilen.
4

Avlägsna domkraften står i den ordning som de installerades. Palla upp framsidan, en sida i taget, och ta bort läktaren. Palla upp bak och ta bort varje stativ, ett i taget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60945.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.