Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter topplockspackning på en 1998 Plymouth Breeze

Få saker är mer nedslående än en packning fel på din Plymouth Breeze. Den topplockspackning är ansvarig för en tät förslutning mellan topplocket och motorblocket, och en överträdelse av denna tätning kan leda kylvätska läcker in i cylindern (med risk för allvarliga skador) samt en förlust av kompression som minskar din bränsleekonomi och allmänna prestanda. Om du är bekväm med allvarliga bilverkstäder, men kan du spara hundratals kronor på mekaniker räkningar genom att följa dessa förfaranden själv. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Momentnyckel
stor kastrull
Ny topplockspackning
Ny topplockspackning bultar
Motorkylvätska
Ny kamrem och vattenpump (tillval )
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batteripolen. Ta av locket motorns kylvätska och tappa ur kylvätskan ur kylaren kontakten i en stor kastrull. Avlasta trycket bränslesystemet och koppla loss bränsleledningen. Lossa slangarna som leder till ventilkåpan (du kanske vill märka dem för enklare montering). Ta bort enheten luftrenaren för enklare åtkomst.
2

Lossa och ta bort de tillbehör bälten, placera sedan servopumpen ur vägen. Koppla ur vajrarna och tändstift kablar, sedan bort förpackningen tändspolen. Demontera kamremmen täcker följt av kamremmen.
3

Ta församlingarna vipparm och försiktigt ställa dem åt sidan. Du är nu redo att ta de 10 topplocksskruvarna, som måste göras i en viss ordning. Inbillar bultarna numrerade från vänster till höger och uppifrån och ned (översta raden: 1, 2, 3, 4, 5, nedre raden: 6, 7 ...) då bultarna lossas i ordningen 1, 6, 10, 5, 2, 7, 9, 4, 3, 8. När lossas, ta bort skruvarna och försiktigt bända loss topplocket.
4

Rengör anliggningsytorna på huvudet till motorblocket så noggrant som möjligt, men vara mycket noga med att inte fördärva metallen. Applicera den nya topplockspackning enligt tillverkarens anvisningar.
5 Det är viktigt att använda en momentnyckel för att säkerställa en korrekt inpassning av topplocket.

Re-sits topplocket och dra åt de nya skruvarna i motsatt ordning för avlägsnande till 25 foot-pounds med en momentnyckel. Enligt samma ordning, dra dem till 50 mul-pounds och upprepa genom efterdragning dem till samma moment. Gör ett sista pass med en konventionell nyckel genom att vrida bultarna ytterligare en kvarts varv.
6

Installera alla komponenter i omvänd ordning jämfört med demontering. Att se till att kylaren kontakten är ordentligt på plats, fyll motorn med kylvätska. Anslut batteriets minuspol och starta motorn. Låt motorn vara igång tillräckligt länge för att inspektera för eventuella läcker och noga lyssna efter några konstiga ljud samtidigt varva med motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61705.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.