Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Framhjulslager på en 2004 Chevy 4X4

Vi brukar inte ge mycket eftertanke alls att hjullager, men de utför en viktig funktion: att låta hjulen att rotera. De hjälper också bära tyngden av fordonet. De främre hjullager på en 2004 Chevrolet 4X4 är en del av den främre hjulnavet montering. Hjulnavet /lagingsdelen en enhet, och kan inte repareras. Om dina framhjulslager börjar gnissla och du tror att du har ett problem med lagren, så du måste byta hela enheten. Borttagning av anordningen kan göras på ungefär en timme eller så per hörn. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
bungee rep
Hex-head nyckel satt
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2 -tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Multipurpose fett
ersätter hjullagerenhet montering
skiftnyckel uppsättning
Red gänglåsning
Visa fler instruktioner
1

Lyft framsidan av Chevrolet med domkraften och sätta pallbockar under ramen. Skruva loss hjulen från hjulnavet med däck järn och flytta dem åt sidan.
2

skruva isär centrumbult på rotorn med 1/2-tums Ratchet och uttag. Skruva loss bromsok från styrspindeln med hjälp av en 3/8-tums Ratchet och uttag. Häng bromsoket från ramen med ett bungee rep. Skjut rotorn från navet. Lokalisera hastighetssensorn på sidan av navet och ta bort den, med hjälp av en hex-head-tangenten. Addera 3

skruva isär navet /lagerinrättningen från baksidan av styrspindeln, hjälp en skiftnyckel. Skjut montering av styrspindeln och kassera den.
4

Applicera röd gänglåsning till ändarna av trådarna av navet /lager montering bultar. Smörj änden av den främre axeltappen med universalfett. Bolt ersättning nav /lagerenheten i styrspindeln, med hjälp av en skiftnyckel. Installera hastighetssensorn med en hex-head-tangenten.
5

Skjut rotorn på navet och montera bromsok i styrspindeln, med 3/8-tums Ratchet och uttag. Bolt axeln till mitten av navet med 1/2-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka hjulen, med däck järn, och sänk lastbilen utanför läktarna med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60634.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.