Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Front skivbromsar på A 2002 Ford F150

Ford rekommenderar att du inspekterar eller byter den främre skivan bromsbelägg var 15.000 miles på din F-150. Men ansträngande körförhållanden, som att använda din lastbil för att upprepade gånger bogsera tunga laster, orsakar onödigt slitage på bromsbeläggen. Worn-down främre bromsbelägg kommer att orsaka din lastbilens stoppsträcka att öka. Defekta bromsbelägg kan också leda till oåterkalleliga rotor skador om de inte omedelbart servad. Med några verktyg, kan du ändra de främre bromsbelägg på 2002 Ford F-150 rätt hemma. Den totala tid arbetet kommer att ta bör inte överstiga 90 minuter. Saker du behöver
rörtång Truck jack
stödbenet
8-tums C-clamp
Hylsnyckelsats
3-fots gummiband
Show Mer Instruktioner
1

Öppna förardörren på din Ford F-150 och ingriper i nödbromsen. Däckens muttrarna och diverse andra bultar kan lossna om de är varma. Därför, om du nyligen har kört lastbilen, vänta 60 minuter innan du fortsätter med reparationen.
2

Lossa muttrarna på din F-150: s front förarsidan däcket ett kvarts varv med en klack skiftnyckel. Lyft trucken med dess levereras från fabriken jack och placera en pallbock ligger omedelbart till höger om uttaget för extra stöd under reparationen.
3

Ta bort alla muttrarna från hjulet reglar och placera dem på en säker plats som kommer att förbli fria från smuts. Ta av däcket från hjulbultar och luta den mot sidan av lastbilen eller stötfångaren.
4

Lägg ut en 8-tums C-klämman runt den yttre kroppen av din F-150: s bromsok. Observera den inre bromsklossen innan du börjar. Bakom den inre bromsklossen, bör du se två runda metall kolvarna trycker mot dess yta. Du måste använda C-klämman för att komprimera båda kolvarna. På framsidan av bromsok, bör du se två runda utskärningar i tjocklek genom vilken yta den yttre bromsklossen är synlig.
5

Flytta C-clamp upp till toppen utskärningen på framsidan av bromsok. Linda C-clamp s skruv tills den vidrör ytan av den yttre bromsklossen. Börja med att dra åt Tvingfäste fem hela medsols varv. Lossa C-clamp och flytta den ner till botten utskärningen på framsidan av bromsoket. Linda Tvingfäste s skruva ner igen tills det når bromskloss, och sedan dra åt C-klämma ytterligare fem hela medsols varv. Växlande Detta åtdragningssekvensen tills båda kolvarna på baksidan av det inre bromsbelägget är helt planat ut i bromsoket.
6

Leta bromsoket två bultar. En bult sitter i bakre av tjocklek, och den andra bulten sitter längst ned baksidan av bromsoket. Ta bort båda dina F-150: s bromsok bultar med en hylsnyckel.
7

Bifoga din tre-fot gummiband med sin krok till chock tornets våren. Lyft bromsoket bort bromsbeläggen och hänga med bungee rep disponibla krok. Häng inte bromsoket med bromsvätska linjen. Istället, häng den med en av sina bulthål.
8

Ta bort den gamla yttre bromsklossen genom att helt enkelt lyfta ut den ur fästet. Installera den nya yttre bromsklossen i dess ställe. Ta bort den gamla inre bromsbelägg på samma sätt, och sedan installera den nya inre bromsklossen.
9

Haka bromsoket och sänka den tillbaka ner över din F-150: s nya bromsbelägg. Thread båda bromsok s fästbultar för hand och dra åt dem så mycket du kan. Ställ en 3/8-tums skiftnyckel vridmoment till 25 foot-pounds, och säkra både i din lastbil bromsok bultar på plats. Avlägsna bungee rep från våren, och ställ in den på sidan av din arbetsplats.
10

Montera din F-150 är tillbaka däcket på hjulet dubbar och start av de muttrarna för hand. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster med din lug skiftnyckel tills de är alla ordentligt. Avlägsna domkraften stå och sänka din lastbil jack tills däcket möter marken, men inte helt. Fortsätt att dra åt din lastbilens muttrarna i stjärnmönster igen, denna gång tills den är helt säkrad.
11

Lägre din F-150 ner till marken helt och ta bort lastbilen jack. Sitt i förarsätet och börja pumpa bromspedalen. När du känner att företaget bromspedalen upp eller misslyckas med att pressa, sluta pumpa det. Upprepa hela denna procedur för att ändra passenger's-sida fram kuddar skivbroms på 2002 Ford F-150.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58464.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.