Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar skivbromsar för en 1997 Ford Explorer

Installera skivbromsar på Ford Explorer är enkelt och något som du bör överväga att göra själv. Du kan slutföra projektet i din uppfart i ca 30 minuter för varje hjul, utan att behöva betala höga kostnader för arbetskraft på ett garage. När du ändrar bromsbelägg, titta på rotorns yta noggrant för att se till att det inte finns någon skada på den. Om du försöker använda rotorer som inte är släta med nya bromsbelägg, kommer bromsarna inte vara lika effektiva. Du kommer också att behöva byta ut dem mycket tidigare, eftersom de kommer att slitas ut i förtid. Saker du behöver
Turkiet Baster
dräneringskärlet
stoppklossar
Automobile jack
stödbenet
Tvingfäste
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Park Explorer på en plan yta och stäng av nyckeln. Placera en stoppklossar bakom bakhjulen. Öppna motorrummet och sifon nog av bromsvätska från huvudcylindern så att nivån till den lägsta markeringen. Sätt vätskan i tråget för att återvinna det när projektet är klart.
2

Lyft en av de främre sidorna av Explorer med bil jack. Placera en pallbock under SUV och höja den till ramen. Avlägsna muttrarna från hjulet med rörtång och ta av hjulet från Ford. Placera C-klämman på bromsok, fram och tillbaka, och dra åt klämman tills kolven sätena sig inuti okhuset.
3

bort bromsok bultar med hylsa och spärrskaft. Dra bort rotorn. Ta bort de gamla bromsbeläggen och kasta dem. Sätt i de nya kuddar och placera bromsok på fästet. Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft. Montera hjulet på Explorer och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under Ford och sänk SUV till marken. Upprepa processen för den andra framhjulet.
4

Kontrollera bromsvätskan när du har slutfört bromsen jobbet och lägga vätska till det som behövs för att få det till rätt nivå. Pumpa med bromspedalen tills den är fast för att ge plats bromsbeläggen på rotorerna. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58652.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.