Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter luftfjädring på en 98 Expedition

A 1998 Expedition kom från fabriken med antingen en spiralfjäder eller en luftfjäder för bakvagnen. De luftfjädrar är en del av det justerbara hide höjd system som håller den bakre delen av Expedition nivå vid alla tidpunkter, oavsett hur mycket last är i SUV. Bör luftfjädrar misslyckas, sedan den bakre av Expedition kommer att rida mycket grov. För att åtgärda problemet måste du byta ut luften fjädrar, vilket tar några timmar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel som
ersätter luftfjädring

Visa fler instruktioner
1

Park expeditionen på ett plant underlag. Lyft den bakre delen av expeditionen med domkraften och sätta pallbockar under axeln och ramen på fordonet. Ta bort de bakre hjulen med däcket järn.
2

Öppna passagerardörren. Leta reda på strömbrytaren luftfjädring, vilket är intill passagerarsidan kick panel. Slå av strömbrytaren med händerna.
3

krypa under den bakre delen av expeditionen och lokalisera luftfjädrarna, som är på toppen av axeln. Släpp luftledningen leder in luftfjädrarna genom att trycka på den röda låsringen med händerna och dra luftledning ur armaturen.
4

skruva isär luftfjädrarna från bakvagnen med 3 /8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Tryck ner luftfjädrarna att komprimera dem med händerna och ta bort dem från suspensionen. Montera fjädrarna ersättande luft i suspensionen med 3/8-tums Ratchet och uttag, och tryck sedan på luftledningen i kopplingen med händerna.
5

tillbaka bakhjulen med däck järn . Sänk den bakre delen av Expedition bort av domkraften med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62066.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.