Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 2004 Ford F-150

A 2004 Ford F150 lastbil har vad som kallas fyrhjuliga skivbromsar. Se alltid till att du byter båda kuddar på varje hjul och på båda hjulen på en axel när du byter ut bromsbeläggen. Vanligtvis de främre bromsbelägg slits ut snabbare än de bakre bromsbeläggen, ofta dubbelt så snabbt. Detta beror på att de främre bromsarna bära bördan av att stoppa fordonet. Du kan göra din egen bromsundersökning om varannan gång du byter olja. Saker du behöver Sida 2 hjulblock
rörtång
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Droppkar
Ansiktsmask
Brake Cleaner Review set Hylsnyckel
Vita litiumfett
Nya bromsbelägg för Ford F150
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Blockera framför bakhjulen för att hålla bilen från att rulla framåt medan du arbetar på det.
2

Lossa upp men ta inte bort de främre hjulmuttrar lug använder rörtång.
3

Placera domkraft under den främre änden av trucken och palla upp det. Slip två pallbockar under lastbilen, en bredvid varje hjul. Med hjälp av domkraft, sänka trucken på läktaren och ta sedan bort domkraft.
4

Välj ett hjul för att jobba på och ta bort alla sina muttrarna och hjulet. Sätt på en ansiktsmask för att skydda dig från skadliga ångor och partiklar. Skjut en droppskål under bromsarna och spraya dem generöst med broms renare. Smuts och fett kommer att droppa ut av bromsarna och in i droppskålen.
5

Använd hylsnyckel inställd att öppna bromsoket bultar. Ta bort bromsoket genom att lyfta upp och av rotorn. Dra av de gamla bromsbeläggen och slänga dem.
6

Spray lite broms renare på bromsok och glidmedel bromsok med vitt litiumfett.
7

Sätt den nya kuddar i samma position som den gamla kuddar. Placera bromsok ner över rotorn och dra åt skruvarna på bromsok med hylsnyckel set.
8

Sätt på hjulet och lug nötter och dra åt muttrarna med händerna.

9

Upprepa samma broms förfarande pad ersättning för hjulet på andra sidan av axeln.
10

Sätt domkraft tillbaka under framför lastbilen och lyft upp fronten änden av lastbilen. Avlägsna domkraften och lägre lastbil med ordet jack. Dra åt muttrarna med 140 foot-pounds med momentnyckel.
11

Upprepa proceduren med bakhjulen, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58251.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.