Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bromstrumman Från 1998 en Pontiac Sunfire

Den Pontiac Sunfire infördes 1995. I 1998 års Pontiac Sunfire var utrustad med en 2,2-liters, in-line, fyrcylindrig motor som standardutrustning. Den 1998 Sunfire GT försågs med en 2,4-liters, fyrcylindrig, som producerade 35 hästkrafter mer än 2,2-litersmotorn. Den typiska broms inställning på 1998 Sunfire bestod av skivor fram och bak trumbromsar. En fyrhjulig skivbromsar systemet var en tillgänglig uppgradering. Bakre bromstrummor vanligen avlägsnas för utbyte, eller tillgång till de bakre bromsarna och hårdvara. Saker du behöver
Däck järn
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Side nedskärningar eller sekatören tenn
Trumbroms mikrometer
Måttband (om mikrometer är inte tillgänglig) katalog Liten platt skruvmejsel
1 kan aerosol broms delar renare
Visa fler instruktioner
bort bromstrumman
1

Lossa bakhjulet muttrarna på Sunfire, hjälp ett däck järn. Höj den bakre delen av bilen, med hjälp av en domkraft. Placera domkraften under bakaxeln bar. Ta bort muttrarna helt från bakhjulen, och ta bort bakhjulet och församlingar däck.
2

bort bromstrumman klämmorna, som är kopplade till lug dubbar. Använd ett par sido-fräsar eller klipper att klippa klippen gratis. Om Sunfire du arbetar på inte har dessa hållare klipp, bortse från detta steg och gå vidare till steg 3. Genom att dra i trumman med händerna
3

Försök borttagning av bromstrumman. Försiktigt använda en hammare för att slå i ansiktet av bromstrumman (den sida som vetter ut ur bilen), in mellan hjulbultarna. Var noga med att inte träffa någon av hjulbultarna. Hit ansiktet av trumman fem till 10 gånger, sedan försöka ta bort trumman för hand igen. Om du inte kan ta bort trumman för hand, gå vidare till nästa steg i det här projektet.
4

Dra den lilla gummipropp bort av bromsen stödplatta, på botten av plattan. Sätt en liten platt skruvmejsel i skåran. Vrid star-hjulet skaderegleraren genom att trycka på hjulet nedåt med skruvmejseln. Peka på bromstrummans med en gummiklubba från sida till sida, på utsidan av trumman. Om trumman inte kommer att släppa, vrid inställningsratten malteserhjulet igen, sedan slår trumma från sida till sida. Upprepa detta steg tills bromsbackarna justeras in tillräckligt långt för trumman att släppas.
5

Upprepa steg 2 till 4 i detta avsnitt för att ta bort trumman från den andra sidan av Sunfire.

inspektion, rengöring och justering av bakbromsarna
6

Inspektera totala diametern på insidan av bromstrumman. Använd en mikrometer för att mäta den totala diametern av trumman. Den maximala mått får är 7,929 inches. Om du inte har en mikrometer, kan du använda ett måttband. Mät avståndet över trumman. Standarden Mätningen bör vara mindre än 7 7/8-inches. Om trumman mätningen inte ligger inom specifikationerna för antingen mikrometer eller måttband, eller om det är mycket nära till mätningen, kassera bromstrumma och ersätta den.
7

mäta tjockleken på bromsskon. Bromsen sko bör vara minst 3/16 tum tjock. Om de främre eller bakre monterade skor är inte inom parametrarna för tjocklek, då du måste byta bromsbackar. Om bromsbackarna ligger inom den angivna tjockleken då en ren och justera de bakre bromsarna ska utföras.
8

Spraya broms trumman och komponenter broms, med aerosol broms delar renare. Du bör använda ungefär hälften av burken för en sida. Om bromstrumman var löst under borttagningen, då bromsarna är under justeras. Om bromstrumman var mycket svårt att ta bort då bromsarna över justerades. Vrid star-wheel-justerare att justera de bakre bromsarna inåt eller utåt
9

. Om bromsarna var under justeras, måste du vrida ratten så att bromsbackarna pressas isär. Om bromsarna var över justerats, vrid malteserhjulet justera flytta skorna närmare varandra. Bara vrid justerskruven tre varv åt gången. Testa justeringen av bromsarna genom att installera och ta bort den bakre trumman. Du bör skaffa ca 5 till 10 pounds av motstånd när du skjuter in trumman på eller av. Justera bromsarna tills du får det önskade motståndet.
10

Kontrollera din bakbroms justeras genom att installera den bakre däcket på Sunfire, och dra åt muttrarna tills de ligger tätt. Placera handen på toppen av däcket, och snurra bakhjulet. Släpp ratten och låt den snurra fritt när din hand är i botten av rotationen. Hjulet ska fylla ett varv om du har justerat bromsarna korrekt. Justera bromsarna sedan upprepa detta steg som behövs. Med hjulet på, kan du göra justeringen genom slitsen i fästplattan. Upprepa steg 1 till 5 för att kontrollera och justera den andra sidan av Sunfire.
11

Installera de bakre hjulen på Sunfire och dra åt muttrarna tills de ligger tätt. Lyft den bakre delen av bilen med domkraft, och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken.
12

Dra de bakre muttrarna med 100 foot-pounds av slutligt vridmoment, med en 1/2-tums skiftnyckel vridmoment och uttag. Dubbelkolla din vridmoment på båda bakhjulen som en säkerhetsåtgärd, före körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59237.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.