Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en 2001 Tahoe Shaft främre halvan drivknut

A 2001 Chevrolet Tahoe som är utrustad med en fyrhjulsdriven transmission har främre drivaxlar som vänder hjulen när fyrhjulsdriften aktiveras. Dessa drivaxlar (även kallad halvaxlar) har drivknutar i ändarna på dem, vilket gör att axeln tur med överföringen medan suspensionen färdas upp och ner med gupp i vägen. Dessa CV lederna kan bära ner och bryta, och om de gör, då du kommer att behöva ta bort leden från halvaxlarna för utbyte. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Flathead skruvmejsel
Hammer
1/2-tums breaker bar och uttag
36-nch bändjärn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Sidavbitare
Visa fler instruktioner
1

Plocka upp Tahoe framänden med domkraften och placera ett par jack står, en på varje sida, under ramen. Ta av hjulen med däck järn.
2

Ta bort dammskyddet i mitten av rotorn med hjälp av skruvmejsel och en hammare. Sätt spett så att det håller två av hjulbultarna stadiga. Ta bort muttern center axeln under dammskyddet med 1/2-tums spett och uttag, medan du håller brytjärnet stadigt så att rotorn inte vända. Addera 3

Unbolt den halva axeln från växellådan med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra ut axeln av den främre hjulupphängningen med båda händerna och placera den på en ren arbetsyta.
4

Klipp av metal-bandet på halva skaftet som håller kängan till halva axeln med den diagonala avbitartång. Separera leden och boot för hand, sedan bända spindeln bostäder på CV-leden från axeln med hjälp av skruvmejsel.
5

Avlägsna låsringen på axeln med skruvmejsel och en hammare . Knacka försiktigt på drivknut bort av axeln med hammaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61395.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.