Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur sänka SBC Komprimering

The kompressionsförhållande (CR) i en motor är förhållandet av den totala cylindervolymen dividerat med "svept" volym - det vill säga den fyllda volymen med kolven vid botten av cylindern kontra den komprimerade volym. Den uttrycks som ett förhållande, såsom 9 till 1. Lägre motor kompression på det lilla blocket Chevy (SBC) har blivit vardagsmat sedan 1970-talet som en följd av minskade oktantal och strängare utsläppsnormer. Hög kompression och /eller otillräckliga bränsle resulterar oktan i potentiellt skadlig detonation (pinga) och förtändning i motorn. Bortsett från att använda högoktaniga bränslen, är det enda valet för att minska kompressionsförhållandet. Detta kan åstadkommas på flera sätt, men i början CR måste vara känt först. Saker du behöver
Tjockare
topplockspackning eller topplocket med större förbränningsrum
eller kolvar ersättande med en kupad yta
Eller eftermarknaden kamaxel med olika ventiltider
Motor verktyg
Engine reparationshandbok
Visa fler instruktioner
Alternativ 1 - Tjockare topplockspackning
1

Ta induktion systemet och topplock. Rengör huvudet och blockera ytor för att rensa bort allt gammalt packningsmaterial. (Obs: Använd inte sand dessa ytor, vilket kan leda till att nya packningen för att täta felaktigt Det är acceptabelt att ta bort kol bygga upp på bultar eller kamrarna huvudet med en tråd hjul, dock..)
2 < p> Ersätt den gamla packningen med en som är tjockare och har en större håldiameter. En tjockare packning ökar komprimerade volymen. Till exempel kommer en packning som är .060 tjock kontra 0,041 minska CR med mer än 1/4 poäng på ett lager 350 SBC.
3

Installera topplocken och insugningsystem och ställ in tändningen till rätt nivå
Alternativ 2 -. Byt topplocken
4

Välj Extra huvuden som har en större förbränningsrum. På en typisk 350 SBC, är skillnaden mellan en 64cc topplock förbränningsrum och ett huvud med 76cc kammare 1.2 poäng av CR -. Allt annat samma
5

bort huvudena och induktion . systemet som i avsnitt 1
6

Installera komponenterna, återigen, som i 1 §
Alternativ 3 -. Replacement Low CR Pistons
7

Välj kolvar från en eftermarknad delar försäljaren för önskad CR. Pistons har tre olika huvudformer som påverkar CR - en välvd topp för hög CR och platt topp och kupade toppen för minskad CR. Allt annat lika (en 350 SBC med 64cc huvuden), skillnaden i CR mellan en flat-top kolv och en med ca 15cc mer volym - är 1,6 poäng - kupade: 10,5-1 och 8,9 till 1, resp.
8

bort och ta isär motorn. Har en motor maskinisten bort och installerar kolvarna på vevstakarna (presspassning kolv stift kräver speciella verktyg och förfaranden).
9

ihop motorn enligt de angivna instruktionerna och toleranser och installera i fordon Addera Alternativ 4 -. Byt Kamaxel
10

Bestäm "statiska" CR av motorn och kamaxeln ventilen öppnas /stängs händelser. Statisk CR är den matematiska förhållandet svepte kontra komprimerad volym. Ett lager kamaxel i en hög komprimering motor kommer att skapa för mycket cylindertryck och orsaka detonation. Den punkt där inloppsventilen stänger bestämmer "dynamisk" CR - den faktiska kompressionsförhållandet motorn "känns." Välj en kamaxel med mer varaktighet och en inloppsventil stängningsläge, i grader, som är längre efter nedre dödpunkten - ABDC - än den ursprungliga kammen. Detta kommer att "fånga" mindre luft /bränsle i cylindern. Konsekvensen är att det kan minska lågt varvtal vridmoment och respons.
11

Ta induktion systemet, främre motordrivna tillbehör och timing locket och ta bort den gamla kamaxeln, enligt motorns handbok.

12

Installera det nya kamaxeln och montera motorn, göra vissa att följa alla instruktioner och åtdragnings värden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61084.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.