Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar främre bromsbelägg på en 1999 Saturn

Under 1999 fanns det sju olika modeller som tillverkas av Saturnus bilföretaget. Dessa var sedaner, kupéer och vagnar och alla kom med samma 1,9-liters fyrcylindrig motor. Även om det finns sju olika modeller av Saturns att välja mellan, är processen att ersätta bromsklossarna samma för alla av dem. Denna process innebär att ta bort bromsok och gamla kuddar och installera nyheter kuddar. Medan du har bromsok bort, inspektera broms rotorer för tecken på kraftig överhettning, se till att de inte har burits utanför deras minsta tjocklek. Saker du behöver
hjulblock
rörtång
Jack
2 pallbockar
insexnyckel ställa
bromsrotor (utanför) mikrometer
Bromskloss spridare
Brake rotor
Replacement bromsbelägg
Brake anti-squeal självhäftande
Channellock tång
Silikonfett
Momentnyckel
insexnyckel socket set (om tillgängligt)
Visa fler instruktioner
1

Block ena bakhjulet fram och tillbaka för att säkra fordonet. Vrid den främre muttrarna moturs med rörtång för att lossa dem. Placera domkraften under främre ramen tvärbalk och lyfter bilen tills framhjulen är upplyfta från marken. Placera domkraften under ramen bakom framhjulen och ta bort hjulen.
2

Placera bromsbeläggen på lådan de kom in med metall baksida uppåt. Coat metall motbrickorna med anti-squeal lim.
3

bort bromsok-låspinnen och styrpinne genom att vrida dem moturs med rätt insexnyckel. Dra tjocklek av bromsok stöd och hänga den från spiralfjädern med en bit tråd.
4

Collapse bromsok kolv med spridaren bromskloss, en C-clamp eller stora Channellock tång. Lyft en kant på bromsok boot för att avlägsna eventuell luft.
5

bort dynan klipp från bromsok och bromsok stöd. Byt ut gamla klipp med nya.
6

Montera nya bromsbelägg i bromsoket och skjut bromsok över rotorn. Rengör släta partierna av stiften och belägga dem med silikonfett.
7

Montera styrstift och låspinne, roterar dem medsols tills fingrarna. Dra dem med insexnyckel. Om du har rätt insexnyckeln uttag, vridmoment dessa stift till 27 foot-pounds. En insexnyckel uttag är ett uttag som har en insexnyckel, i stället för ett uttag för att köra skruvar och muttrar.
8

Montera de främre hjulen och starta muttrarna för hand. Snug muttrarna använder rörtång. Hissa upp bilen utanför läktaren, ta läktarna och sänk bilen tills hjulen har kontakt med marken. Dra åt muttrarna med 95 foot-pounds i ett stjärnmönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59189.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.