Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Bromsbelägg: Keramiska Vs. Komposit

För många bilister, keramiska bromsbelägg är en uppgradering till de äldre, semi-metalliska kompositmaterial kuddar eller icke-asbest organiskt friktionsmaterial. Tyngre fordon, t.ex. lastbilar och stora sport utility fordon, bör stanna med hjälp av semi-metalliska foder som högre belastningar och bromsning temperaturen inte adekvat kan hanteras av keramik. Bilar som ursprungligen försedda med keramiska kuddar eller icke-asbest organiska foder kan vara tryggt eftermonteras med keramiska bromsbelägg. Sammansatta Bromsbelägg
Composite bromsbelägg bör användas på tyngre fordon.

Composite bromsbelägg innehåller stålull eller fibrer som ger styrka och föra bort värme från broms rotorer. Nackdelen till kompositer är de tenderar att vara bullriga och slipmedel, vilket orsakar större slitage till rotorerna. Som kompositer slitage, producerar de synliga bromsdamm som fastnar på de lättmetallfälgar som sedan behöver rengöras oftare som samlas damm.
Keramiska Bromsbelägg

Keramiska bromsbelägg först dök upp i början av 1990. Koppar fibrer ersatt stål i keramiska kompositer, som producerar en bromskloss som minskade friktionen på kuddar och rotorer, vilket eliminerar skrika av stål-kompositer. Som keramiska kuddar slitage, ger de ett lättare, mindre synligt damm som inte fastnar på lättmetallfälgar. Som ett resultat, förare finner keramik för att vara mycket renare. Keramiska kuddar är mer varaktiga än stål-baserade kompositer som det keramiska materialet slits jämnare.
Porsche Ceramic Composite Brakes

År 2000, SGL Carbon , den största tillverkaren av kol och grafit produkter i världen, meddelade start av produktion för keramiska komposit bromsar i Meitingen, Tyskland. Porsche bromsar, används på alla fyra hjulen, är tillverkade av SIGRASIC, ett ljus, hård och fraktur-resistent, fiberarmerad keramiskt material. Den keramiska bromsskivor väger mer än 50 procent mindre än den äldre, stål-baserade sammansatta skivan.
Ytterligare funktioner hos keramiska bromsar

Keramiska skivor har en extremt hård yta som ger en jämn friktion under ansökan och samtidigt minska slitaget på rotorerna. Keramik korroderar inte och därför inte påverkas av saltet finns på nordamerikanska vägar på vintern. Den keramiska skivan har också bullerdämpande egenskaper inte likformigt används i stål-kompositer.
Noise Reduction and Wear Life

vinklade eller avfasade kanter på framsidan och baksidan kanterna av den keramiska plattan (avfasningar) öka klämkraften hos dynorna mot rotorerna, och därigenom minska bullriga vibrationer. Slots skära vertikalt, diagonalt eller horisontellt i dynorna ändra någon vibrationer som uppstår på en frekvens högre än vad som kan upptäckas av det mänskliga örat. Insulator shims ger en ljuddämpande skikt för att ytterligare absorbera vibrationer som kan producera ljud. Durability tester har visat att keramiska bromsbelägg varar betydligt längre än stål-kompositer.
Kostnad Hänsyn

Keramik kosta mer än konventionella stål-kompositer, men deras längre slitage, kan noll korrosion och tyst prestanda kompensera prisskillnaden. Det återstår för bilägaren att jämföra shop och välj bromsbelägg som bäst passar hans fordon och var och hur den drivs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58130.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.