Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar frambromsarna på en Ford F150

När du börjar höra dina bromsar skrika eller slipa, bör en bromskloss byte göras omedelbart för att förhindra skador på rotorerna av fordonet. Ta bilen till din lokala mekaniker kan vara på ditt sinne, men räkningen som följer kan vara lite mer än vad du har att spendera. Byta bromsbelägg på din bil själv är genomförbart med rätt verktyg. Saker du behöver
uppsättning Allen skiftnycklar
Jack
däck järn
Stora kanallås tång
Visa fler instruktioner
Så ändrar frambromsarna på en Ford F150
1

Palla upp fordonet. Vid denna tid, bryta sig loss alla muttrarna bara tillräckligt så att de kommer att snurra utan brute force på däcket järn. Du gör detta innan fordonet eftersom du inte kommer att kunna göra det när hjulet från marken och kan snurra. Detta görs genom att placera däck järn på muttrarna och vrida dem moturs tills muttrarna bryta sig fri. Placera domkraften under spiralfjädern hink och börjar höja fordonet. Lyft bilen tills däcket är igång tillräckligt för att snurra.
2

bort hjulet. Nu när bilens däck är från marken, placera den bakre däck järn på muttrarna och ta bort dem genom att vrida moturs tills de är alla borta. När detta är gjort, ta tag i däcket med båda händerna och dra hjulet från hjulet, placera den ur vägen för att undvika att falla över det Addera 3

bort bromsoket och. dynor. Använd lämplig insexnyckel för att ta bort bromsok s bildspel bultar. För att göra detta, sätt in insexnyckeln i skruven och vrid den moturs tills du kan dra ut bulten ut. Det finns två av dessa bultar, en på toppen av bromsok, och en på undersidan. När bultarna är ute, ta bort bromsoket genom att dra uppåt tills det lossnar. Vid denna tid, använda din stora tång kanallåset att pressa bromsok kolvarna i hela vägen för att göra plats för de nya dynorna. För att göra detta, helt enkelt placera tången på den gamla dynan och utanför oket och pressa. Du är nu redo att ta bort de gamla bromsbeläggen. För att göra detta, bara dra kuddarna ur bromsoket.
4

Montera de nya bromsbeläggen och byt bromsok. Montera de nya bromsbeläggen genom att placera dem på rätt sidor i tjocklek. När detta är gjort, kan du byta ut bromsoket. För att göra detta, placera bromsok tillbaka på rotorn och sätta bildspel bultarna tillbaka i hålen. Använd lämplig insexnyckel för att dra åt bildspel bultarna genom att vrida dem medurs tills de är täta.
5

Montera hjulet. Ta tag i hjulet med båda händerna och ställ tillbaka den på hjulbultarna. Starta muttrarna på bultarna med fingrarna vrida dem medurs. När alla muttrarna är tillbaka på hjulbultar, dra åt dem med däck järn genom att vrida medsols tills de är täta. När detta är gjort, kan du låta uttaget ned, sänka bilen till marken. När fordonet är tillbaka på marken, kontrollera muttrarna igen för att vara säker på att de är täta. Upprepa alla steg för den återstående delen av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57144.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.