Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1995 F-150: Koppling Koppling Komponenter

Den 1995 Ford F150 levereras som standard med en 145-hästkrafter, 4,6-liters rak sexcylindrig motor. Den '95 F150 levereras också som standard med en femväxlad manuell växellåda. Denna transmission använder sig av ett hydrauliskt system för att koppla in och ur kopplingen. Detta system ersatte den gamla kabeln-styrt kopplingssystem som hade många olika kopplingar och kablar som behövde justeras. Denna koppling består av fyra huvudkomponenter: kopplingspedalen, huvudcylinder, slavcylinder och hydraulledningarna. Clutch Pedal

kopplingspedalen är det mest mekaniska delarna i det hydrauliska kopplingssystemet. Denna pedal är kopplad till ett fäste bakom instrumentbrädan som gör det möjligt att svänga. När pedalen trycks ned, skjuter en kolv inuti koppling huvudcylinder, vilket börjar arbetet med att koppla ur kopplingen. Addera koppling huvudcylinder

koppling huvudcylinder är den komponent som lagrar alla den DOT3 vätska som behövs för det hydrauliska systemet. Den kan också anslutas direkt till kopplingspedalen och skapar det tryck som behövs för att koppla in och ur kopplingen. Den koppling huvudcylinder sitter direkt bredvid bromshuvudcylindern och ser ut som en mindre version av bromshuvudcylindern.
Hydraulledningar

Hydraulledningarna länka huvudcylindern med slavcylindern och rygg. Dessa linjer är mycket lika hårda bromsledningar. De är gjorda av metall och har böjar behövs för att rensa alla de övriga komponenterna i fordonet.
Clutch Slave Cylinder

kopplingens slavcylinder monterad inuti transmission: s bell bostäder. Huvudcylindern sänder den nödvändiga hydrauliska trycket med slavcylindern och slavcylindern skjuter kopplingen gaffel. På vissa dieseldrivna versioner av F150, är ​​kopplingscylindern externt monterade, men det har samma funktion.
Justering

Kabel-drivna koppling system skulle slitas ut över tid och kräva justeringar. Det hydrauliska systemet kräver inte någon typ av justering. Men, kan du märka ett symptom som liknar en kabel med överdriven slack, såsom en slirkoppling. Detta problem är typiskt likriktas av blödning luften från hydraulsystemet. Den avluftningsventilen för detta system ligger på överföring bell bostäder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61967.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.