Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen i en 2002 Ford Super Duty

Super Duty hänvisar till Ford Motor Companys lätta-och medeltunga lastbilar. Super Duty namnskylt påbörjade på 1999 F250 genom F550 modeller, och fortfarande används för att beskriva dessa fordon från och med 2010. Bromsbeläggen på fordon pressen mot den cirkulära bromsrotorn när bromspedalen trycks, och kommer att slitas ut efter några tusen miles av användning, särskilt om du distanser eller bogsera tunga laster. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
Ordet jack
Lug Hylsnyckel
ställa
Ratchet skiftnyckel
Wire Spårskruvmejsel
Tvingfäste
Byte bromsbelägg
Sprutan
Visa fler instruktioner
1

Placera överföring i "Park" om du har ett automatiskt, eller lämna sändningen redskap om du har en manuell växellåda. Öppna huven och ta bort bromshuvudcylindern lock, som är monterad på chaufför-side brandvägg.
2

Chock hjulet diagonalt motsatta från den du kommer att arbeta på. Placera en domkraft under ramen nära hjulet du vill arbeta på först. Lossa muttrarna på hjulet med en rörtång. Höj domkraften tills hjulet befinner sig på marken. Ta bort muttrarna helt. Tag bort hjulet från navet och lägg den åt sidan.
3

Ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsok med en hylsa och spärrskaft i moturs riktning. Dra bromsok rakt upp från bromsok fästet. Stötta bromsok med en bit ståltråd till våren i hjulet väl att hålla sig från att skada ledningen gummi broms som är kopplad till bromsoket.
4

Bänd trådfjädern från ändarna av bromsen kuddar med en skruvmejsel. Bänd de två bromsbelägg ur bromsok fästet med en skruvmejsel. Placera en av de använda dynorna över den dubbla kolven på bromsoket. Placera en C-klämma över plattan och den bakre sidan av okets hus. Dra åt klämman tills kolvarna är helt indragen i bromsoket. Ta bort den gamla dynan och C-klämman.
5

Skjut nya kuddar till varje sida av okhuset tills de snäpper på plats. Komprimera trådfjädern med fingrarna och skjut in den i hålet i slutet av varje bromskloss. Släpp fjädern.
6

Skjut bromsok tillbaka över bromsok fästet. Rada upp monteringshålen och dra åt fästbultarna med en hylsa och spärrskaft.
7

tillbaka hjulet och dra åt muttrarna. Sänk domkraft. Dra åt muttrarna med en rörtång i ett kors-konfiguration. Ta bort stoppklossar.
8

Upprepa ovanstående steg för alla återstående hjulen.
9

Kontrollera nivån på bromsvätska i huvudcylindern. Använd en spruta för att avlägsna överflödig vätska om det behövs. Sätt på locket och stäng huven. Tryck ner bromspedalen några gånger för att ge plats för nya kuddar innan du kör för första gången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58114.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.