Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en linje Servostyrning på en Chevy Truck

De flesta bilar och lastbilar på vägarna i dag har någon form av assisterad styrning, inklusive Chevrolet lastbil, som har haft det i decennier. När Assist går ut på grund av en läcka i servostyrning linje orsakar en förlust av tryck, är resultatet svårt svarvning och en servostyrning pump som kommer att stöna och gnälla tills det misslyckas också, kostar mer pengar på lång sikt. I det här fallet är projektet fordonet en 2004 Chevrolet Silverado, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Linje skiftnyckel satt
dräneringskärlet
Replacement servostyrning linje
Styrservoolja
Visa fler instruktioner

1

Lyft upp framsidan av bilen med domkraft och ställ den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är fast på läktaren innan krypa under.
2

krypa under bilen och leta reda på raden servostyrning som du behöver byta. Det kommer att vara ansluten till strömmen styrväxel via en ledning. Ställ en dropplåt under linjen. Använd en linje skiftnyckel att knäcka linjen och att låta en del av trycket för att tömma ut oljan från linjen. När flödet har avtagit, ta bort kopplingen från ställningen helt använder linjen skiftnyckel.
3

Följ linjen till den andra fästpunkt, sedan koppla bort den från servopumpen med en linje skiftnyckel. Dra linjen helt från fordonet. Sätt i den nya linjen servostyrning i stället för beståndet modellen, dra åt den på plats med hjälp av raden skiftnyckel.
4

Öppna power cap steering pump och fylla tanken med servostyrning vätska. Starta bilen och vrid rattlåset att låsa 10 gånger. Kontrollera nivån i styrservoolja och fyll på vid behov. Vrid ratten ytterligare 10 gånger för att lufta ut all luft i ledningarna.
5

Sänk fordonet bort av domkraften med domkraften och ställ den på marken.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60173.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.