Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att ta ner en gastank på en GMC Suburban

I en GMC Suburban, är bensintanken gjord av en tjock plast. Även om detta är bra för hållbarhet och motstå korrosion, är det också lättare att punktera i en olycka eller om du träffar en stor bula. Om du måste byta ut din bensintank av någon anledning, är den svåraste delen av processen manövrera tanken ut ur fordonet, främst på grund av den potentiella vikten. Om du får den mesta gasen ur tanken som möjligt, så det här jobbet blir mycket enklare. Saker du behöver
Jack
Jack står
2-fot lång träkloss
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Kör trucken så mycket som möjligt för att få bränslet i systemet så lite som möjligt. Sedan parkera bilen på en plan, slät yta och använda domkraft för att lyfta lastbilen i luften och ställ den på fyra pallbockar. Lossa tanklocket med händerna.
2

Avlägsna slangklämman på tankluckan röret med platt skruvmejsel, dra sedan bort det ur tanken. Koppla varje bränsleledningar pumpen på toppen av tanken med händerna också, plus dra ledningarna.
3

Placera träkloss ovanpå dynan på domkraften , placera sedan domkraften så den är centrerad på bensintanken. Lyft upp det tills det når botten av tanken. Placera din assistent på ena sidan av tanken medan du arbetar på den andra.
4

bort remmarna gastank från tanken med hjälp av 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Sakta sänka domkraften ner medan din assistent stabiliserar tanken så den inte tippar en eller annan riktning. Ta sedan bort tanken från uttaget genom att trycka bort det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60240.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.