Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsar på en 2000 Firebird

Slitna bromsbelägg kommer orsaka ovanlig bromsning buller och svag bromsning. Slitna dynor också så småningom kommer att skada andra bromsdelarna. Bromsarna på din 2000 Firebird bör inspekteras varje 10.000 miles, när instrumentpanelen varningspanel indikerar slitaget på bromsarna, eller när problem misstänks. Replacement dynor kan köpas eller beställas från de flesta auto-delar butiker. Räkna med processen att ersätta bromsklossarna att ta ca 20 minuter per hjul. Saker du behöver
rörtång
Jack
stödbenet
Hylsnyckel
Socket set, metrisk
Tvingfäste
Momentnyckel
Visa mer Instruktioner
Frambroms
1

Lossa muttrarna på ett framhjul. Lyft upp framhjulet med en domkraft, och sedan sänka bilen ordentligt på en pallbock. Avlägsna hjulet. Hissen punkten är direkt bakom ratten, på utsidan kanten av ramen tvärbalken. Se diagrammet och detaljerade instruktioner i din Firebird bruksanvisning om du är osäker på hur man lyfter bilen.
2

Ta bort de två fästbultarna från baksidan av bromsok, skjut bort den rotorn. Häng den från en lång tråd att hålla den från stretching bromsledningarna.
3

Bänd hållarfjädern på de yttre pad uppåt och ta av plattan.
4

Komprimera kolvarna i bromscylindrarna genom att trycka in den inre pad med en C-klämma. Dra utåt på plattan så att den hoppar fritt från kolvarna.
5

Pop ersättning innerdyna på plats. Installera den yttre dynan, knäppa den kvarhållande fjädern över klacken i mitten. Skruva fast bromsok på plats, momentdragning till 23 ft-lbs. Skjut hjulet på navet och dra åt muttrarna. Sänk bilen och dra åt muttrarna helt. Upprepa på andra sidan.
Bakbromsarna
6

Lossa muttrarna på ett bakhjul och lyfta bilen, placera den ordentligt på en pallbock. Avlägsna hjulet. Hissen punkten är på ramen, flera inches framför bakhjulet. Se din bruksanvisning för ett diagram.
7

Montera två muttrarna som håller rotorn på plats. Komprimera bromscylindern genom att placera den ena änden av en C-klämma på den yttre dynan, och använda det trådlösa hålet i okhuset, och den andra på bulten direkt motsatta. Dra åt klämman tills kolven är helt i sin borrning.
8

bort den övre bulten och styrpinne som behåller bromsok. Lossa den nedre bulten och svänga bromsok utåt. Skjut kuddar ur hållaren.
9

Installera den nya kuddar i fästet. Sväng bromsoket på plats, se till att fjädrarna på den yttre dynan inte visar genom hålet i huset. Ersätt den övre bulten och dra åt båda bultarna till 23 ft-lbs. av vridmoment. Montera hjulet och sänka bilen. Upprepa på andra sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58100.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.