Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en kulled Tryck på

Om framvagnen på din bil börjar känna slarvig, eller om du börjar märka dålig däckslitage, kan det bero på dåliga kulleder. Att ersätta dem borde ta ungefär en timme, och kräver några speciella verktyg, bland annat en kulled press. Lyckligtvis kan du hyra en kulled press på en lokal delar butik. Saker du behöver
Kulled press
1/2-tums Ratchet och uttag
Sprint avdragare
Jack
Jack står
Däck järn
ersätter kulled
Replacement sprintar
Tänger
Visa mer Instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och stödja ramen på pallbockar. Se till att fordonet stöds på rätt sätt innan du kryper under den.
2

Ta bort framhjulen med däcket järn och placera dem åt sidan.
3

Ta bort sprinten som håller fast den övre länkarm till spindeln med sprinten avdragare och tång. Du måste först platta stiftet med tång, dra det sedan rakt ut.
4

Placera domkraften under den undre länkarm. Detta är att stödja våren, eftersom det finns en hel del spänning som hålls där. Du vill domkraften ha press på nedre länkarm, men inte tillräckligt för att lyfta fordonet bort av läktaren.
5

unbolt spindeln från de övre bärarmarna med 1/2-tums Ratchet och uttag. När de övre bärarmarna är gratis, sakta sänka domkraften för att släppa trycket på fjädern. Det är nu säkert att ta bort kulleden.
6

Montera kulleden tryck över kulleden på kontroll arm.The lång, gängad axel pressen ska peka upp mot huven på bilen .
7

Placera den djupa kopp kulleden tryck över långa axeln på kulleden. Skålen är utformad för att innehålla kulleden, men ytterkanterna bör kontakta endast kontrollgruppen. På så sätt blir kulleden pressas ut, och koppen förblir stilla. Placera sedan de koniska fästen på vardera sidan av kulleden press, skapar en smörgås mellan kontrollgruppen och den djupa cupen.
8

Dra åt den gängade axeln på kulleden pressen med 1 /2-tums Ratchet och uttag. Detta kommer att fungera kulleden ur kontrollgruppen, och så småningom hoppar ut på plats.
9

Installera den nya kulleden så att den svänger i samma riktning som den ursprungliga kulleden, i allmänhet går in mot motorn och ut mot stänkskärmen.
10

Montera kulleden pressen så att den djupa koppen är åter på tappen av kulleden. Men den här gången, satte den gängade änden på koniska fästen direkt centrerad på toppen av kulleden. Du kommer att trycka på denna in uppifrån denna gång.
11

Dra bollen gemensam presskonferens med 1/2-tums Ratchet och uttag tills kulleden är helt intryckt på plats. Du vet den är korrekt placerad när hela ytan av kulleden är i jämnhöjd med toppen av styrarmen, med några luckor.
12

Jack upp den nedre länkarmen med domkraften och plats den övre länkarm tillbaka in i spindeln. Detta kan vara svårt att göra eftersom det finns spänning på våren, men du kan göra det med lite skjuta och sedan bara lätt trär kronmutter på plats med händerna för att hålla saker säkert. När den är ansluten, dra åt den övre kulleden till spindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Sätt i det nya sprinten
13

i kulleden på övre bärarmarna, och böj ner en av flikarna på stiftet. Detta kommer att säkra stiftet på plats.
14

Sätt däcken med däck järn och lägre fordonet till marken med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60020.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.