Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vill kolla en ventilfjäder

Inspektera ventilfjädrarna på din bil är nödvändig för en komplett topplock översyn. Bad eller slitna fjädrarna kommer att bära ventilskaften och guider snabbt. Om fjädrarna har komprimerats efter år av användning, kan de orsaka ventilerna att rassla, begränsa din motor varvtal, och även leda till ventil-tåg skador. Dessa enkla tester kommer att hjälpa dig att avgöra om nya våren ventiler är nödvändig innan du avslutar din topplock översyn. Saker du behöver
Combination square Feeler gaugeStraightedgeVernier caliperValve våren belastning testerVise
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att ventilen våren för rätvinklighet. Detta kommer att låta dig veta om fjädern kan ladda hållarna jämt: En ojämn belastning kommer att bära ventilspindeln och guide. Ställ våren på en helt plan yta. Placera en kombination kvadrat mot fjädern och vrid fjädern som du kontrollerar för eventuella luckor runt det. Mät varje spalt med ett bladmått. Om något gap är större än 1/16 tum, byt ut fjädern. Kontrollera resten av ventilfjädrar.
2

Inspektera ventilfjäder fria höjd. Denna kontroll låter dig veta om någon av fjädrarna har blivit för trött eller har påverkats av motorns höga temperaturer, ökar sin normala fria höjden. Rada upp fjädrarna bredvid varandra i en helt plan yta. Lägg kanten på en linjal ovanpå fjädrarna. Mät eventuella mellanrum mellan linjal och toppen av fjädern med ett bladmått. Om någon av fjädrarna "höjd varierar med mer än 0,0625 inches i förhållande till resten, byt fjädrarna.
3

Mät våren fri höjd. Denna kontroll ska användas tillsammans med inspektionen du gjorde på steg 2 för att avgöra om fjädrar byte är nödvändigt. Med hjälp av ett skjutmått, mäta fjädern fri höjd och jämföra ditt nummer med specifikationerna i bilen servicemanual. En variation på 1/16 tum kan vara inom en rimlig gräns om du inte ska använda ditt fordon huvudsakligen på tung trafik, i bergig terräng eller att dra en släpvagn. Mät resten av fjädrarna.
4

Kontrollera fjädrarna "last-förmågan att producera. När komprimerad till en viss höjd, bör en ventilfjäder har styrkan att bära en proportionell belastning. Denna egenskap mäts genom komprimering av fjädern mot en ventil-fjäder Load Tester i ett skruvstycke. Tryck ihop fjädern till den installerade angiven i bilen servicemanual medan du läser lasten testare. Du bör få en lastkapacitet mellan 76 eller 84 pounds eller nära det. Byt fjädrarna vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59917.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.