Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en termostat i en Pontiac

Termostaten belägen i en in-line fyrcylindrig motor, som det finns i Pontiac Vibe och Pontiac Sunfire, reglerar motorns temperatur genom att öppna och stänga. När de är öppna, tillåter termostaten mer vätska att strömma genom motorn och därmed kyla den till en acceptabel temperatur. När denna process slutar fungera, kommer du att märka temperaturmätaren stiger. Detta är en anledning till oro, eftersom en överhettning motor kan skada din bil. Saker du behöver
dräneringskärlet
Tänger
Hylsnyckelsats
handduk
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Öppna petcock på botten av radiatorn och dränera två gallon av kylmedel från kylaren i en ren dränering pan. Den petcock korroderar med åldern. Använd en tång för att öppna petcock om det behövs.
2

Följ övre kylarslangen till den punkt där slangen ansluter till intaget. Slangen ansluts till termostathuset, bultad till intaget.
3

Ta bort de två skruvarna som håller fast termostathuset till intaget med en sockel. <
4 p> Lyft upp på slangen för att bryta förseglingen mellan huset och intaget. Rengör botten av huset bort med en skrapa och en handduk och stoppa höljet av till sidan.
5

Lyft gamla termostaten ur intaget. Notera placeringen av termostaten och hur det sitter i motorn.
6

Placera en handduk i hålet i intag för att hålla skräp ut ur hålet. Rengör packningsytan rent med en skrapa och en handduk. Ta bort handduken från hålet.
7

Placera den nya termostaten i hålet så att den överensstämmer med den position den gamla termostaten.
8

Placera termostaten packningen på ytan av intaget och placera höljet ovanpå den. Säkra både med bultarna tidigare tagits bort från huset.
9

Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren expansionskärl.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60929.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.