Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsok på en 1998 GMC Jimmy

bromsoken på 1998 GMC Jimmy lastbilar är de viktigaste komponenterna som huserar bromsklossar. De bromsoken är utformade för att komprimera bromsbeläggen till den inre och yttre fasaden av broms rotorer. Bromsvätskan komprimeras mot cylindern inuti bromsoket så att cylindern kan komprimera bromsbeläggen på bromsskivan. När denna process är klar, kommer 1998 GMC Jimmy kommit till en säker och helt stilla. Byt bromsoken när bromsok cylindrarna börjar sticka eller fel. Saker du behöver
Däck Tool Review Ordet jack
Jack står
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket uppsättning
Liten
brytjärnet Liten vätska fånga pan
Metric skiftnyckel satt
New bromsok
DOT-3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park 1998 GMC Jimmy på ett plant underlag med gott om utrymme. Dra åt parkeringsbromsen.
2

Lossa muttrarna från framhjulen med ett däck verktyg eller en rörtång.
3

Jack framsidan av 1998 GMC Jimmy upp från en säker stöttning område såsom tvärramen under motorn. Placera en pallbock under de rätta domkraftsfästen på båda sidor av Jimmy. Släpp långsamt domkraften så att bilen kommer till en säker stopp på läktaren. Låt domkraften sitter upprätt och under lastbilen.
4

Avlägsna muttrarna från framsidan förarsidan hjul. Dra av hjulet och placera den ner platt i närheten av där du arbetar. Flytta till passagerarsidan och avsluta ta bort muttrarna och dra av hjulet. Placera den främre passagerarsidan hjulet ner platt i närheten av där du arbetar också.
5

Flytta tillbaka till förarsidans framhjul och lossa de två bromsok bultar som finns på baksidan av bromsok med en 1/2-tums enhet ratchet och en socket.
6

in spetsen på den lilla spett mellan den yttre bromsklossen och bromsskivan. Försiktigt bända den yttre bromsbelägg mot baksidan av bromsok, gå fram och tillbaka tills oket är löst.
7

Lokalisera raden bromsvätska på baksidan av bromsok. Placera den lilla spärren pan under bromsoket för att fånga någon bromsvätska från bromsledningen. Lossa änden av bromsen linje med en skiftnyckel. Avsluta skruva slutet av bromsen linje med fingrarna. Låt bromsledningen hänga ner mot dropplådan.
8

Dra bromsoket från bromsskivan och ställ den på marken. Sätt den nya bromsoket bredvid de gamla bromsoken och överföra de gamla bromsbelägg och broms tillbehör pad till den nya bromsok. Sedan vända exakt samma steg ovan för att installera den nya bromsok på rotorn och för att sätta tillbaka hjulet på hjulnavet.
9

Flytta till passagerarsidan av Jimmy och upprepa samma steg ovan för att ta bort och byta bromsoket. Sedan satte hjulet igen och dra åt tätt med däck verktyg eller rörtång.
10

Jack framsidan av Jimmy tillbaka upp och skjut jack står ut från under lastbilen. Sänk Jimmy tillbaka till marken. Öppna huven och ta bort bromsen locket vätskebehållare. Kontrollera vätskenivån i behållaren. Om låg, lägger DOT-3 bromsvätska i behållaren tills full och sätt på locket. Sedan, stäng huven.
11

Veva Jimmy och komprimera bromspedalen in och ut för att ställa in de nya bromsoken till de äldre bromsbelägg. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58042.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.