Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar främre bromsbelägg på en 2001 PT Cruiser

Chrysler PT Cruiser var först introducerades till Nordamerika i april 2000. Den 2001 PT Cruiser producerades med en 2,4-liters, in-line, 4-cylindrig, dubbla överliggande kamaxlar motor. De främre bromsarna på 2001 PT Cruiser var skivbromsar, medan de bakre bromsarna var trumma stil bromsar. De skivbromsar på 2001 PT Cruiser består av bromsok, dynor, rotorer och bromsledningar. Korrekt smörjning av alla bromsdelar under installationen är avgörande för en väl fungerande av skivbromsar. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Små spett eller stor platt skruvmejsel
Däck järn
2-ton eller större kapacitet jack Sida 2 pallbockar
Nya bromsbelägg
Tub av bromsok fett (se till att det står "säkra för användning på skivbromsar") katalog 2 stoppklossar
Certified momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Ta det initiala låsningsmoment från hjulen genom att lossa hjulmuttrarna, medan PT Cruiser är på marken. Lyft framsidan av PT Cruiser från marken med hjälp av en 2-tons domkraft eller en med större kapacitet. Placera pallbockar under de nedre länkarmarna på endera sidan av PT, för att hålla bilen under den tid detta projekt. Placera stoppklossar bakom de bakre två däck av PT Cruiser.
2

Ta bort däcket och församlingar hjul från fordonets front, när du har lyft och stöd bilen.

Billiga 3

bort bromsok bultar från en av bromsok. De bromsok bultar är placerade på insidan av bromsoket. Insidan av bromsok är den sida som vetter mot insidan av hjulhuset, och utsidan är vänd mot dig medan du arbetar. Fram-och baksidan av bromsok är proportionella till framsidan och baksidan av fordonet. Använd en 3/8-tums enhet ratchet och uttag för att slå bromsok bultarna moturs, tills de är helt bort från bromsoket.
4

Placera ett spett eller stor platt skruvmejsel mellan bromsok och den främre läppen av tjocklek monteringsfäste. Liksom bromsok, sveper monteringsfästet runt rotorn samt. Bänd bromsok bort av rotorn genom att trycka handtaget av bändjärn mot den bakre delen av PT Cruiser. Avlägsna bromsok helt och ställ in tjockleken på toppen av den nedre kontrollarmen. Låt inte bromsoket hänga fritt eller du kan skada ledningen gummi bromsen mellan bromsoket och ram av PT Cruiser.
5

Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket monteringsfäste. Använd en liten pry bar eller stor platt skruvmejsel om det behövs, ta bort dynorna. Smörj bromsok fäste där bromsbeläggen får kontakt. Detta inkluderar de nedsänkta spåren att dynorna sitter i, liksom framkant bromsok monteringsfäste där dynorna kontakta fästet. Använd bromsok fett som fått betyget "säkra för användning på skivbromsar" att ordentligt smörja bromsok fästet.
6

Montera de nya bromsbeläggen på bromsok fästet, trycka dem så nära de inre och yttre ansikte av rotorn som möjligt. Smörj baksidan eller mellanläggsplattor på dynorna. Baksidan av dynorna är den sida som är vänd utåt när de väl är installerade. Korrekt smörjning gör det möjligt för dynan att samla överskott broms damm från förslitning i period av dynorna, på baksidan av dynorna. Detta kommer att hålla bromsarna från gnisslande.
7

in en gammal kudde mot kolven i bromsoket. Applicera en 9-tums Tvingfäste eller ännu större klämma runt insidan av tjocklek och mot utsidan av bromsbelägget. Vrid C-klämma för att dra åt klämman på bromsklossen. Detta förfarande kommer att komprimera bromsok att ge utrymme för att installera bromsok över de nya, bredare bromsbelägg. Vrid klämman långsamt, för att inte sylt luftfickor i kolven stöveln. Luftfickor kräver att du har att blöda bromsarna om du komprimerar kolven för snabbt.
8

Installera tjocklek över de nya bromsbelägg och bromsok fästet. Smörj bromsok bultar med bromsok fett före ominstallation dem. Installera bromsok bultar och dra åt dem med en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag.
9

Upprepa steg 3 till 8 för att slutföra den andra sidan av PT Cruiser främre kuddar. Lämnar en sida i takt medan du utför service på den andra sidan kommer att ge dig en visuell referens att använda när du installerar bromsdelarna.
10

montera hjulet och däcket församlingar på framsidan av PT Cruiser endast efter att du kontrollerat att du har skärpt alla fyra bromsok bultar ner (2 på varje sida). Starta hjulmuttrar klacken på med ett däck järn och ombonad dem så att hjulet pressas mot navet i PT Cruiser. Lyft framsidan av PT Cruiser bort av domkraften och ta bort domkraften från bilens undersida. Sänk PT Cruiser och dra åt muttrarna, med en certifierad momentnyckel mellan 90 och 110 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58874.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.