Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Shim en förrätt på en Chevrolet

Startmotorn på din Chevrolet motor är konstruerad för att snurra när du slår på nyckeln, vilket snurrar svänghjulet och startar motorn. Förhållandet mellan svänghjulet och startmotorn växel kan vara lite petiga, och om det inte finns tillräckligt utrymme mellan de två växlarna, kan du få slipning ljud, och har problem att starta. Den fix är att lägga en förrätt shims eller två, beroende på rätt avstånd. Saker du behöver
Jack
Jack står
obestämd nyckel satt
Paper clip
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Starter shim set

Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Fordonet ska vara helt säker på pallbockar innan du kryper under den.
2

Koppla den positiva polen på batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Kryp under fordonet och lokalisera starter, som kommer att vara nära svänghjulet mellan transmissionen och motorn. Uncurl gemet och försöka få klippet mellan kugghjulet på startmotorn och svänghjulet. Du behöver ungefär 1/16-inch utrymmet, och gemet är ett bra sätt att bestämma den storleken. Om du inte kan passa in där, bör du lägga till minst en shim.
3

skruva isär startmotorn från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag, och placera ett mellanlägg på båda bultarna på startmotorn. Bolt startmotorn tillbaka på motorblocket. Testa med gemet igen, och om gemet fortfarande inte passar, upprepa processen och lägga till ytterligare shims. Gör detta tills gemet passar in mellan luckorna.
4

Anslut den positiva polen på batteriet med en skiftnyckel. Sänk fordonet bort av domkraften med domkraften. Starta motorn och lyssna efter eventuella slipning, och se till att den startar smidigt. Om det inte startar, ta bort en shims och försök igen. Om det börjar smidigt men du hör slipning, lägga till ytterligare shims till din process.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60163.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.