Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsarna på en Scion tC

TC är en sportig coupé från Toyota spin-off division, Scion. Den Scion tC är utrustad med fyrhjulsdrivna låsningsfria skivbromsar som ger ett större bromsverkan över fordon som är utrustade med bakre trumbromsar. Bromsen består av komponenter som måste fungera i konsert för bromssystemet att fungera korrekt. Bromsbeläggen och rotorer uthärda den mest slitage av alla komponenterna. Dynorna bör bytas ut när de har slitna nog att deras slitagevarnare syns, för att förhindra urgröpning av broms rotorer. Rotorerna kräver mindre frekvent utbyte, men det första tecknet på att slå sig eller svår scoring bör föranleda ersättning. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
13 mm hylsa
13 mm skiftnyckel
Ratchet
Hammer
Bromsdelar Handduk Cleaner Review
Rotor
Flat skruvmejsel
Tvingfäste
Bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park Scion på en plan vägsträcka, bort från passerande trafik. Sätt transmissionen i "park" och lämna lossa handbromsen.
2

Lossa muttrarna på hjulen motsvarande med bromsarna du är hyvling att ersätta. Använd rörtång i Toyota däck underhåll kit ligger i bakluckan på TC.
3

Lyft bilen med en domkraft och vila ramen för Scion på pallbockar.

4

bort muttrarna och ta av hjulen bort.
5

bort bromsok glidstiften placerade på baksidan av bromsoket med en 13 mm nyckel. Vrid framhjulen för att få bättre tillgång till bultarna. Använd ett spärrskaft och 13 mm uttag för bakre bromsok pins.
6

Lyft bromsok fram och bort från rotorn. Bänd bromsbeläggen från insidan av bromsok med en platt skruvmejsel. De metallklämmor på kuddar håller dem till sidorna av bromsoket. Tvinga klipp utåt med skruvmejsel eller annat pry verktyg.
7

Ta rotorn från hjulbultarna med två händer, dra motsatta sidor av skivan. Rotorn kommer att glida direkt från navet. Knacka på baksidan av rotorn om du inte kan ta bort det för hand.
8

Rengör ny rotor noggrant med broms delar renare och en trasa handduk. Placera rotorn på hjulskruvarna.
9

Lägg ut en gammal bromskloss (eller tunt trästycke) mot bromsok kolvarna. Kläm fast dynan och baksidan av bromsok med en C-klämma. Skruva Tvingfäste handtag för att tvinga kolvarna tillbaka in i sidan av tjocklek för att göra plats för de nya bromsbelägg. Ta bort klämman och pad när kolvarna är helt indragna.
10

Clip de nya bromsbelägg på sidorna av bromsoket. Montera bromsok klipp över sidorna på bromsoket.
11

Byt bromsok över rotorn och skruva i bromsok glidstiften.
12

Placera hjulen tillbaka på hjulskruvarna och skruva på muttrarna.
13

Lyft Scion och ta bort domkraften före sänkning av fordonet till marken.
14

Dra åt hjulmuttrarna med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58046.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.