Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bromsbelägg bak i en Cheva S10

Den S10 är Chevrolets liten pickup utformad som ett ekonomiskt alternativ till full storlek Silverado pickups. Den S10 har fyrhjuliga skivbromsar, komplett med enkel-kolvsok i baksätet. Tjockleken kolv skjuter bromsbelägget inåt, som sedan kommer i kontakt med rotorn. Bromsen rötor, som är monterad på axeln nav, sedan kommer till ett stopp från friktion tillämpas av bromsbeläggen. Eftersom dynorna spärren på rotorn, bär dynytan sakta bort tills du får så småningom byta ut bromsbeläggen. Saker du behöver
rörtång kilar
Wheel
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Drop pan
Brake Cleaner Review Hylsnyckelsats
Vit
litiumfett bromsok kolv Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på båda bakhjulen med hjälp av rörtång. Placera stoppklossar framför och bakom vänster framhjul.
2

Roll golvet jack under den bakre differentialen av S10, lyfta pickup med domkraften och sedan placera pallbockar under bakaxeln. Sänk bilen på pallbockar.
3

Ta bort de bakre muttrarna och hjul för hand. Flytta dem ur vägen, och se till att hålla alla muttrarna tillsammans så ingen går saknas.
4

Lay drop pan ner under vänster bakbroms montering och rengör bromsarna med broms renare spray. Ta bort så mycket bromsdamm som du kan med spray, för att undvika att andas något av det.
5

bort bromsok bultar med socket set och sedan lyfta bromsoket ur bromsok fäste genom hand. Dra de gamla bromsbelägg ur bromsok och kassera dem.
6

Rengör insidan av bromsok med bromsen renare, låt det torka i ungefär en minut och sedan använda ett tunt lager av vit litiumfett till bromsok glidstiften.
7

Force bromsok kolvarna tillbaka i bromsoket med bromsok kolv verktyget. Ta bort verktyget och sätt i de nya bromsbelägg. Sätt bromsok tillbaka till bromsok fästet, tråd bultarna igen för hand och dra sedan åt dem med socket set.
8

Upprepa steg fyra genom sju på höger bak och sedan installera hjulen och muttrarna.
9

Lyft S10 av domkraften står med domkraft, ta bort domkraften och sedan sänka lastbil till marken. Flytta klossarna ut från under höger framhjul och sedan dra åt muttrarna till 100 ft-lbs. med momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58039.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.