Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en kulled på en 1996 Dodge RAM 1500

Den kulleden på 1996 Dodge Ram 1500 lastbil förbinder styrspindeln med kontrollgruppen och svänger för att möjliggöra fjädringsväg och rattrörelser. Om en av de två kulleder på vardera sidan av lastbilen går ut, kommer du att uppleva onormalt däckslitage och trucken kan ibland väva något medan du kör. Saker du behöver
rörtång
Jack
stödbenet
stoppklossar
Hylsnyckelsats
Ratchet
Wire hängare
Wrench in
Pickle gaffel
Hammer
Stora polygriptång
Avbitare
Kulled pressverktyg
fjäderkompressionskammare Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på ett stabilt och jämnt underlag. Aktivera parkeringsbromsen. Lossa muttrarna genom att vrida dem moturs med rörtång.
2

Placera domkraften under ramen strax bakom ratten du ska arbeta med och lyfta trucken tills framhjulet är avstängd marken. Placera stativet under ramen precis bakom uttaget och försiktigt sänka trucken på ställningen. Avsluta bort framhjulet.
3

bort bromsok fästbultarna genom att vrida dem moturs med spärrfunktion. Häng bromsoket från övre länkarm med en bit ståltråd hängare. Dra dammskyddet bort navet med de stora polygriptång. Räta sprinten och ta bort den med avbitare. Ta bort låset locket genom att dra den och placera den i dammskyddet. Lossa muttern centrumnavet genom att vrida det moturs med stora tång och placera den i dammskyddet. Dra rotoranordning av spindeln och ställ den åt sidan.
4

Ta bort den främre stötdämparen genom att vrida den övre låsmuttern och de nedre skruvarna moturs med Ratchet och uttag. Sätt verktyget våren kompressorn till mitten av spiralfjädern och klämma den övre och nedre spolar. Tag upp spänningen på spolen genom att vrida centrum bulten på medurs kompressorn. Tillbaka ifrån kompressorn ett halvt varv.
5

Räta ut sprinten och ta bort den genom att dra ut med avbitare. Ta bort muttern bollen stud genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. Sätt i ättikslag gaffel mellan styrspindeln och undre styrarm och slå den skarpt med hammaren tills kulleden lossnar från knogen. Dra spiralfjädern och gummi isolator ut.
6

Installera kulleden pressen för att pressa kulleden ut ur det undre kontrollarmen. Kulleden måste tryckas nedåt. Vrid den gängade tappen medurs med skiftnyckel för att trycka kulleden ut. Vrid den gängade tappen moturs för att lossa verktyget och ta bort den gamla kulleden. Sätt in den nya kulleden och vrid verktyget runt för att trycka kulleden i. Vrid den gängade tappen medurs med skiftnyckel för att trycka kulleden i den nedre länkarm. Placera gummistövel över kulleden. Lyft spiralfjädern på plats och byt ut gummit isolator på nedre länkarm.
7

Vrid den gängade tappen moturs för att lossa kulleden pressen och ta bort den. Vrid kultapp så den är vänd framifrån och bakåt. Sätt bollen stud i hålet i styrspindeln och trä på muttern på bulten genom att vrida den medurs för hand. Dra bollen stud hållarmuttern till 135 foot-pounds om 11/16 eller 175 foot-pounds om 3/4. Om hålen i muttern och bollen stud inte rada upp, dra åt muttern tills de gör. Sätt i sprinten genom hålen och böja den över tappen för att säkra den.
8

Ta bort verktyget våren kompressorn genom att vrida den gängade tappen moturs och ta bort den. Sätt stötdämparen från botten, och se till att gummi och metall kragarna är på plats på chocken stången. Ersätt de övre hylsorna och trä på muttern på chocken stången genom att vrida medurs för hand. Dra åt denna mutter till 25 foot-pounds med en momentnyckel. Thread botten fästskruvar för hand, vrida dem medurs och dra dem till 200 tum-pounds.
9

Skjut rotorn över spindeln, sätter lagret, avsmalnande änden först, sedan den stora, knappat bricka. Trä låsmuttern på spindeln genom att vrida den medsols för hand. Dra den till cirka 15 foot-pounds genom att vrida den med antingen en hylsa eller de stora tång. Skjut slottet låset över spindeln muttern och sätt i sprinten genom hålet och böj över spindeln för att säkra den.
10

Skjut bromsok över rotorn och sätt fästmuttrarna. Trä dem i hålen genom att vrida dem medurs för hand. Dra åt dessa bultar till 2 foot-pounds.
11

tillbaka hjulet och trådar muttrarna på bultarna genom att vrida dem medurs för hand.
12

Lyft lastbil av domkraften stå och ta bort stativet. Sänk bilen tills hjulet får kontakt på marken. Dra åt muttrarna i ett stjärnformat mönster till 135 foot-pounds. Sänk bilen och dra domkraften och stoppklossar ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61518.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.