Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Toyota Skjutmått

Toyota tillverkar sina bromsoken att pågå livet i bilen, men ibland de går dåligt. Om du ser tecken på bromsvätska läcker från hela bromsok kolvarna, vet du att det är dags att byta bromsok. Om du är bekväm byta bromsbelägg och blödande bromsar, kommer detta jobb vara enkelt för dig eftersom det bara kräver avlägsnande av två extra skruvar. Men aldrig ta broms reparation för lätt eftersom detta är kanske det viktigaste systemet i din Toyota. Saker du behöver
rörtång
Bil jack
Oljetråg
Shop trasor
mutterdragare
Skivbroms renare bromsok
Broms
Bromsbelägg
bromsvätska Billiga 2-fot långa Gummislang
Bottle
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla Caliper
1

i parkeringsbromsen och se till att din Toyota är i "Park" (eller första växeln om det är en manuell växellåda. Lossa muttrarna ¼ varv på ett hjul. up Jack bilen. Ta muttrarna bort. Ta bort hjulet.
2 < p> Placera ett oljetråg eller trasa under bromsoket. Lossa bromsledningen där den fäster på baksidan av bromsok, med hjälp av en skiftnyckel. Låt bromsvätska rinna in i pannan eller på trasan, inte på bromsarna.

3

Ta bromsledningen och täck den med en plastpåse för att hålla smuts från att förorena det. Häng bromsledningen till någon del av motorn, med en bit tråd att hålla all bromsvätskan droppar ut.
4

Leta bromsok två bultar, över och under oket. Lossa dessa skruvar med en skiftnyckel. Avlägsna bultarna med en hand samtidigt som du stöder bromsok med andra. Slide tjockleken av av bromsskivan. Rengör skivan med skivbroms renare och en trasa om något fett eller bromsvätska har fått på det.
Installera nya Caliper
5 < p> tag i nya bromsok med fingrarna på varje hand på bromsok kolvarna. Tryck försiktigt kolvar open (från varandra) så långt det går.
6

Skjut tjocklek över bromsskiva, orienterade på samma sätt som den gamla bromsoket. Skjut bultarna på plats. Efterdra alla skruvarna ordentligt med en skiftnyckel.
7

bort tråden och plastpåsen från bromsledningen. Fäst den gängade änden av bromsledningen till baksidan av bromsok, på samma sätt som den kom av det gamla bromsoket. Dra det med en skiftnyckel. Ta bort oljetråget och trasor. Addera Blödning bromsarna
8

Lägg till ny bromsvätska i bromsvätskebehållaren i motorrummet. Fäst ena änden av ett genomskinligt plaströr till avluftningsventilen på baksidan av bromsok där bromsledningen fäster vid tjocklek. Placera den andra änden av plaströret inuti halsen av en ren flaska på marken. Låt en medhjälpare sitta i förarsätet på bilen.
9

Öppna avluftningsventilen med en skiftnyckel genom att vrida den ¼ varv moturs. Ha assistenten trycker ner bromspedalen. Titta som luftbubblor eller bromsvätska in i röret från avluftningsventilen. Stäng avluftningsventilen genom att vrida det hela vägen, medurs, med en skiftnyckel . Ha assistenten lyfter foten från bromspedalen. Upprepa detta steg tills endast bromsvätska in i plaströret från avluftningsventilen med några luftbubblor.
10

Kontrollera att avluftningsventilen är ordentligt åtdragna genom att vrida den medurs. Avlägsna plaströret. Kassera flaskan och använda bromsvätska. Kontrollera bromsvätskebehållaren och lägga bromsvätska till "Full" linje om det behövs. Byt ut hjulet och sänk bilen.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57915.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.