Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter trumbromsar på en Chevrolet Silverado

Chevrolet Silverado använder en självförstärkande servo, trumbroms som är gemensamt för de flesta bak-wheel-drive General Motors fordon. Detta system består av en liten primär sko, en större sekundär sko, själv-justeringsmekanism och fästdetaljer. Byte skorna när man bär är en vanlig gör-det-själv-projekt. Var noga med att installera de olika stora skor på rätt plats. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Hammer
Bromsdelar Cleaner Review bromsfett
Nya skor
Hold-down
våren verktyg Returfjäder Tool Review Bromsjustering verktyg
Visa fler instruktioner
plocka inte isär
1

Jack axeln tills hjulet befinner sig på marken, sedan placera en pallbock enligt axeln för extra säkerhet. Ta bort muttrarna genom att vrida dem moturs med rörtång, och lyft av hjulet för att få tillgång till bromssystemet.
2

Ta bort trumman från bromssystemet. Det kan vara envis, om så är fallet, försök att träffa kanten på trumman med ett kraftigt slag från en hammare, vilket kommer att frigöra trumman någon rost som har byggts upp runt axeln
3 <. p> Ta bort de gamla skor genom att ta bort avkastning ned fjädrarna som fäster skorna för att fästbulten på toppen av anordningen. Detta gör att den själv-justeraren och parkeringsbroms lyftbygel att falla fritt. Ta bort de primära och sekundära skor genom att släppa hold-down fjädrar fästa dem på fästplattan. Den sekundära skon är fäst vid spaken med en U-formad klämma, ta bort det här klippet
4

Rengör hårdvara och fästplattan med broms delar renare, och låt den torka helt.. Härifrån på, uppmärksamma renlighet. Undvik att förorena skorna med smuts och fett, vilket kan orsaka jämmer och ryser av bromsarna.
Återmontera
5

Smörj kontaktpunkterna, de tre upphöjda områden på varje sidan av fästplattan, med bromsfett.
6

börjar installera den nya sekundära skon, den längre av de två skorna. Den går på sidan av anordningen som ligger närmast den bakre delen av fordonet. Fäst skon till spaken, sedan bifoga det till fästplattan med ett nedhållarfjädern.
7

Installera den primära skon till fästplattan med ett nedhållarfjädern. Kontrollera båda skorna är placerade på kontaktpunkterna i fästplattan och ställde upp på förankringspinnen.
8

Installera parkeringsbromsen lyftbygel, self-adjuster kabel och fjädrar retur. Parkeringsbromsen spridare går mellan de två skorna, upptill, och fäster den primära skon till spaken. Slingan på följesedlar justeringsfötter kabel över fästbulten och hålls på plats av returfjädrarna.
9

Installera själv skaderegleraren returfjäder i de nedre hålen på skorna, och glida jaget -justering på plats genom att sprida skorna något. Montera sidan malteserhjulet först, sedan glida långsidan på plats på skon.
10

Installera trumman och kontrollera bromsarna för justering. Vrid på stjärnhjulet tills skorna är anpassade för att passa i trumman. Det bör finnas ett lätt motstånd när du vrider trumman. Du har uppnått rätt passform när hjulet roterar ungefär ett varv innan du slutar när du snurrar den.
11

Installera hjulet genom att dra åt muttrarna i ett stjärnmönster, och sänk bilen till marken. Kontrollera åtdragningen av muttrarna, sedan provköra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57462.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.