Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter främre bromsbelägg på en 2006 Civic

Honda har sålt Civic sedan 1973 års modell. För de första 11 åren av sin livstid, var Civic bara känd som en ekonomisk bil med gott om utrymme. År 1985 använde Honda Si badge för första gången på Civic, den lyckliga mottagaren var Civic CRX. Den 1985 CRX Si modellen producerade mest makt någonsin (90 hästkrafter) med en Civic. 2006 års modell Civic hade tre motorer tillgängliga alternativ, som alla hade en cylindervolym på 1,6 liter. Byte av främre bromsbelägg själv på en 2006 Civic kan spara dig pengar. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Ratchet
kryssmejsel
Stålborste
Hylsnyckelsats
Ball-Peen hammare
Gummiklubba
Ordet jack
Jack står
Bungee strap
Ny rotor (s), om det behövs
Momentnyckel
Mikrometer
Skivbroms fett
New DOT 3 bromsvätska

Visa fler instruktioner
1

avlägsna vätska från bromshuvudcylindern med en kalkon Baster tills det bara halvfullt. Överför denna fluid till en liten behållare. Låt locket på huvudcylindern.
2

Lossa de främre muttrarna, men ta inte bort dem. Höj framsidan av Civic med en domkraft. Position pallbockar under hjälpramen och sänk Civic tills bara pallbockar stödja dess vikt. Ta bort muttrarna och dra hjulen från fordonet.
3

Lägg ut en 8-tums C-klämma på bromsoket. Placera skruven delen av klämman att röra det yttre bromsbelägget och den fasta delen för att röra den bakre delen av bromsoket. Dra åt C-klämman tills klämman inte längre stramar - här komprimerar bromsok kolv. Ta bort C-klämman.
4

Ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsok, med hjälp av ett Ratchet och uttag. Dra bromsok från bromsok fästet och hänga den från en närliggande upphängningskomponent, med ett bungee rem.
5

Dra bromsbelägg från bromsok fästet. Ta bort de två bultarna på baksidan av bromsok konsol med en spärrhake och ingångar. Dra Okfäste från fordonet.
6

Lossa de två skruvarna i mitten av rotorn, med en stjärnskruvmejsel. Om skruvarna inte kommer ut lätt, trycker huvudet på varje skruv med en boll-Peen hammare för att befria dem. Drag av rotorn från fordonet. Om rotorn sitter fast på fordonet, trycker rotorn med en gummiklubba för att frigöra det.
7

Stäng mikrometer käkarna och tryck på "Reset"-knappen för att kalibrera den. Mät tjockleken på skivan delen av rotorn på fyra ställen med mikrometer. Anteckna den tunnaste mätningen
8

Kontrollera rotorn för fel, som:. Hot spots, mejsling eller spegelblank glans. Om dessa brister finns, dyka upp igen eller byt ut rotorn. Har rotorn återuppstått genom en professionell om sin tunnaste mätningen är 0.750 inches eller tjockare. Om rotorn är tunnare än 0.750 inches, byt rotorn.
9

tillbaka rotorn, oavsett dess skick, om den mäter tunnare än kasta specifikationen stämplat på mitten av rotorn. Om rotorn är ovanför kasta specifikationen och inga defekter, lämna det som det är.
10

Installera den nya, återuppstod eller original rotorn på Civic. Dra åt de två skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
11

Rengör metall shims på bromsok fästet med en stålborste. Sätt tillbaka bromsok fästet på Civic och dra åt bultarna till 81 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
12

Applicera ett tunt lager av skivbroms fett på metalldelarna shims i bromsok fästet och den bakre delen av de nya dynorna. Skjut kuddar i bromsoket fästet.
13

Placera bromsok över bromsbeläggen och dra åt bromsok bultar till 36 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
14 < p> Upprepa steg 3 till 13 för den andra sidan av Civic.
15

tillbaka framhjulen på Civic och dra åt muttrarna. Höj Honda från pallbockar med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk Civic till marken. Dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 80 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
16

Tryck och släpp upp bromspedalen tills pedalen känns fast när man trycker. Detta förlänger bromsok kolv tillbaka ut till bromsbeläggen.
17

Kontrollera vätskan i bromshuvudcylindern och lägga ny DOT 3 bromsvätska tills nivån når "Max" linje på behållaren. Stäng behållaren locket.
18

Ta gammal bromsvätska i den lilla behållaren till en begagnad bil vätska återvinningscentral. Många Bildelsaffärer utföra denna uppgift utan kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59195.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.