Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bibehåller en mutterdragare

mutterdragare är pneumatiska, socket-skiftnyckel elverktyg. Dessa verktyg ger hög vridmoment utan större ansträngning av användaren. Mutterdragare lagra upp energi i ett roterande massa och släppa denna energi plötsligt igenom den utgående axeln. Mest slående mutterdragare drivs av en kompressor, men vissa använder el eller hydraulisk kraft. Mutterdragare används i nästan alla bilverkstäder, och används också för att upprätthålla tung utrustning, på löpande band, och på vissa byggarbetsplatser. Dessa verktyg är tillgängliga i alla uttag storlekar. Instruktioner
1

Kontrollera mutterdragare vid slutet av varje dag för skräp. Debris orsakar luft verktyg för att låsa upp, ärr och grop metalldelar. Det minskar också kraft.
2

Använd en luftavfuktare eller inline-filter och vattenavskiljare vid slutet av varje dag för att ta bort fukt, damm och frätande ångor från skiftnyckel. Fukt orsakar rost och skadar cylindern rotor, skövlar och ändplattor. Dränera vattenavskiljaren varje dag. Addera 3

Oil slagskruvnyckeln vid slutet av varje dag. Använd en infogad oljekanna eller olja för hand. Inline oilers installeras mellan luftventilen och regulator till oljan slagskruvnyckeln under användning. Använd en icke-diskmedel olja. Applicera oljan genom luftinloppet och kör skiftnyckel i 30 sekunder till en minut för att cirkulera oljan. Låt nyckeln sitta över natten för att se till att oljan tränger alla rörliga delar.
4

Inspektera mutterdragaren en gång i veckan. Kör den i båda riktningarna. Dra en mutter i en stud med skiftnyckel. Börja ta bort muttern med en momentnyckel och bestämma det vridmoment som krävs för att lossa muttern. Om rätt mängd vridmoment inte uppnåddes, behöver mutterdragare förmodligen ombyggnad.
5

Kontrollera kopplingen smörjmedlet gång per vecka. Mest slående mutterdragare har antingen en tapp koppling eller dubbla hammare design. Konsultera din instruktionsbok för att avgöra vilken typ du har och hur du smörja kopplingen. Lägg bara den mängd och typ av smörjmedel som rekommenderas av tillverkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62222.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.