Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner om Blödning ett bromssystem

Bromssystemet på alla fordon är utformad för att stoppa fordonet genom att bromspedalen. När bromspedalen trycks in, kommer bromsvätskan trycksätta mot cylindern inuti bromsoket. Detta gör att bromsok cylindern att driva inåt mot bromsbeläggen. Bromsbeläggen komprimera sedan till de yttre och inre sidorna av bromsrotorn att stanna fordonet. Som bromsbeläggen slits ner, desto mer broms vätska som behövs för att komprimera bromsbeläggen till broms rotorer. Saker du behöver
bromsvätska borttagning spruta
ny bromsvätska
hydraulisk domkraft
Jack står Sida 2 fluid fångst kastruller
obestämd nyckel satt
Show Fler Instruktioner
1

Parkera fordonet på en säker arbetsplats som har en plan yta. Öppna huven och säkra huven på plats.
2

Ta av locket från bromsvätskebehållaren. Stick bromsen sprutan vätskeborttag insidan av behållaren och suga ut all gammal bromsvätska. Fördela gammal bromsvätska i dropplådan.
3

Fyll bromsvätskebehållaren tillbaka upp med rätt typ av bromsvätska för ditt fordon. Kolla din instruktionsbok för lämplig typ av bromsvätska för att använda i bilen. Därefter, sätt tillbaka locket på behållaren och stäng huven.
4

Hissa upp fordonets front och placera pallbockar under den främre lyftpunkterna. Sänk fordonet på läktaren.
5

krypa under fordonets front och lokalisera broms skruvarna vätska avluftningsskruvarna som ligger bakom bromsoken på förarsidan och passagerarsidan hjul. Skjut spärren kastruller under bromsoken och långsamt skruva av avluftningsskruvarna på båda bromsok med rätt storlek skruvnyckel tills bromsvätskan börjar att komma ut.
6

krypa ut från under fordon och få in på förarens sida av fordonet. Tryck på bromspedalen hela vägen ner och håll den nere. Släpp sedan upp bromspedalen.
7

krypa tillbaka under förarsidans och inspektera bromsvätskan som kommer ut av avluftningsskruvarna. Om bromsvätskan ser ut som den nya bromsvätskan som du hällde i, sedan gå vidare och dra åt avluftningsskruvarna back up tight. Om bromsvätskan fortfarande ser gamla, fortsätter att komprimera bromspedalen in och ut tills vätskan ser nya.
8

Jack framsidan av fordonet tillbaka upp och ta bort domkraften.

9

Gå tillbaka till toppen av motorn och kontrollera bromsvätskenivån i bromsvätskebehållaren. Om vätskenivån är låg, tillsätt mer bromsvätska i behållaren tills full. Upp den bakre delen av fordonet
10

Jack och placera pallbockar under bakre fästena i fordonet. Sänk fordonet på läktaren.
11

Upprepa samma steg ovan för blödning av bromsvätska på de bakre bromsoken. Sedan jack bilen tillbaka upp och ta bort domkraften.
12

Kontrollera igen bromsvätskan och lägga mer bromsvätska vid behov att fylla bromsvätskebehållaren upp till markeringen. Skruva på locket igen och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58036.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.