Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Problem med Sebring Bromsar

Chrysler Sebring har tillverkats med ett hydrauliskt bromssystem som använder ett skjutmått /pad och trumma /sko setup för att stoppa fordonet. Senare eller uppgraderade modeller kan ha fyra bromsar hjul skiva. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan felsöka Sebring bromsarna i ca 30 minuter.
läsa kommentarer
Låsningsfria bromsar

Sebring, liksom de flesta andra Chrysler-modeller, hade tidigt problem med låsningsfria bromsar (ABS) införlivas i fronten bromsok. Ledningsnätet kontakter och sensorer kan leda till fel och förvirra datorn eller orsaka bromsok inte tillåta fullständig bromsning. Systemet är utformat för att förhindra hjullåsning under hård inbromsning genom att hindra bromsok från att till fullo skjuta dynorna på rotorn. Detta kan kännas som en "hård pedal", eller en brist på bromskraft när du bromsar. Hård pedal kan också orsakas av problem med effektförstärkare (på baksidan av huvudcylindern), men ABS systemet är lättare att reparera och bör kontrolleras först.
Skjutmått och mattor

Som med många andra skivbromssystem, kan den inneboende konstruktionen av rotorn /Calipermekanismen leda till flera problem: rotor skevhet, groove skador på rotorn, billiga dynor orsakar slipning eller skrikande, och en tryckförlust på grund av dåliga bromsok kolv sälar. Alla dessa problem lindras med reservdelar, men kunde återvända om orsaken inte åtgärdas. Värmeutveckling från över-bromsning är den främsta orsaken till broms systemfel och skador, och kan orsaka de flesta av de uppräknade frågorna. Dålig tillverkning eller obstruktion från skräp kan orsaka spår i rotorn (som dynorna fortsätter att repa friktionsyta), att skära stora skärsår som inte kan normalt repareras förutom av total ersättning.
Fluid

skadade delar och en ackumulering av värme kan bryta ner hydraulvätska som är i tjocklek, bromsledningarna och huvudcylindern. Fluiden, DOT-3 för Sebring, kommer att gå från en gyllengul färg till en mörkbrun eller svart när partiklarna skadas av värme. En fullständig utrensning av bromssystemet krävs, för att ersätta all vätska. Vanligtvis bromsok kolvarna är fel, eftersom dynorna värmer upp de kommer närmast fluiden vid kolven. Denna "kockar" vätskan, och eftersom det är dras tillbaka in i systemet (som det svalnar eller om bromsarna släpper), det orsakar värmen att resa in i känsliga områden i systemet. Tätningarna i huvudcylindern och makt booster är benägna att skada från värmen. Vätskan kommer att förlora sin förmåga att upprätthålla trycket, eftersom det introducerar luft i systemet och kompresser.
Mattor

Använda keramiska kuddar i stället för de halvmetalliska typer som kom på Sebring från fabriken kan minska buller och öka bromssystemet livslängd. Semi-metalliska kuddar är oftast framställs som den billigaste, minsta gemensamma nämnare av bromsbelägg tillgängliga. Keramiska kuddar är ca 50% mer pengar för att köpa, men de behöver inte bära så snabbt, minska överhettning, och vanligtvis inte skrika.
Uppgradering

Sebring s rotorer är samma modeller som används på många andra Chrysler produkter, och samtidigt delar är billigare, är de inte idealiska bromsar för bilen. Eftermarknad bromsar med större rotorer och bromsok tillverkas till en högre kvalitet, och kommer att fungera mycket bättre under stressiga förhållanden. Den större rotorn normalt har luftventiler skuren i det, och dessa är utformade för att minska värmeutveckling. Större rotorer kräver större bromsok och belägg, och dessa brukar komma som ett kit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57426.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.