Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Chevy Truck bromsjustering Problem

Under åren har Chevy truck sett två grundläggande mönster bromssystem. Servo-typen trumbroms system använder olika längd skor, en kabel och spak aktiverad parkeringsbroms och en själv-justerskruvar för att hålla dem rätt justerade. Den bakre skivbroms system använder en enda kolvs ok, och "trummar i hatten" parkeringsbroms systemet. Båda dessa system har gemensamma problem med justeringar som lätt hanteras av den genomsnittliga hem mekaniker. TRUMBROMS anpassningsproblem

vanliga problem med broms justeringar på trumbroms utrustade Chevy lastbilar centrum kring self-justeringsmekanism och parkering bromsledningar. Bristande underhåll orsakar dessa områden skadas av korrosion.

Att undvika problem, regelbunden inspektion och smörjning av kablarna parkeringsbromsen är rekommenderas. Smörjning av kablar och Pivotpunkter förhindrar att fukt ansamlas och korrodera vajerhöljet. Detta förhindrar parkeringsbroms fastnar när parkeringsbromsen pedalen släpps. Detta medför också att systemet inte vara justerbar när nya skorna är installerade. Om kablarna är frysta i husen, är den enda reparationen att ersätta dem.

Trumbroms själv justeringsmekanism är ett annat angeläget område. Eftersom skorna slits, roterar en spak malteserhjulet på själv-justeraren att sprida skorna närmare till trummans yta. Det vanligaste problemet finns i detta undersystem är en frusen stjämhjul. Brist på smörjning under broms service tillåter korrosion att inträffa, och förhindrar att hjulet vrider sig när den trycks av spaken.
Skivbroms problem justering

Justering problem med disken bromssystem på Chevy truck center runt parkeringsbromsen. Den "Trumma i Hat" parkeringsbromsen använder en liten uppsättning bromsbackar som kabel aktiveras och ligger bakom och inuti skivan att fungera som skällande bromsen. Det finns ingen självjusterande avsättning för det här systemet så det måste göras manuellt. När skorna är skadade från att köra när parkeringsbromsen är åtdragen, eller genom normal användning, kan skada uppstå på friktionsyta placerad på insidan av rotorn. Denna yta är inte maskinbearbetbar, och som ett resultat, måste skivan bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57495.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.