Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur hård tråd en bränslepump

Byta bilens huvuddator motorstyrning kan vara dyrt, och ibland en lösning är ett bra alternativ om bara en utgång krets - som den styr bränslepumpen - är det endast dåligt fungerande del av datorn kontrollsystemet. Om alla de andra kretsarna fungerar korrekt (tändningen, bränsleinsprutningen och de utsläpp ledningssystem), sedan hårt ledningar bränslepumpen är inte bara en livskraftig, men också en säker och enkel procedur. Saker du behöver Kundservice manuell
avbitare
Wire Crimp
Vippströmställare
Elektrisk
tejp
Visa fler instruktioner
1

Raise huven på bilen och leta reda på grenuttaget. Lyft locket på grenuttaget, under locket, hitta ett schema med en lista över alla reläer och säkringar. Lokalisera bränslepumpens relä och ta bort den - på sin sida är ett diagram över reläet anslutningar. Finns i Connection siffrorna och hitta, i en service manual, en lista för varje anslutning och där det går. Av de fyra anslutningarna, kommer en från motorn datorn och matar en jordsignal till reläet. Detta får reläet att stänga och skicka ström till bränslepumpen.
2

Leta i servicemanualen, färgen på den tråd som tillför en negativ signal till reläet från datorn. Ta bort locket kabelstammen som går till grenuttaget, lokalisera färgen på tråden och använda avbitare för att klippa den på mitten. Skala av kabeln tillbaka och installera en tråd krympa med ett nytt avsnitt av tråd som går från grenuttaget på instrumentbrädan.
3

Kör sektioneras tråden genom brandväggen till förarens instrumentbräda område . Lokalisera ett område under instrumentpanelen och borra ett 1/2-tums hål. Montera en vippströmbrytare i hålet. Montera kabeln som går från grenuttaget till ett av stiften på vippan.
4

Skär en annan liten del av tråd och installera en tråd krimpkontaktdon i båda ändar. Montera ena änden på den tomma stift av vippbrytare, och den andra änden till ett rent område av metall under instrumentpanelen för att slutföra en negativ krets.
5

Testa kretsen. Vrid nyckeln på, vrid vippbrytare till "On" läge, och starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61371.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.