Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en bromsslang

Bromsledningar är VVS-rör och slangar som bär bromsvätska i ett fordon. Vätska från huvudcylindern går genom bromsledningar, under tryck, och aktiverar kolvarna i bromsok och cylindrar hjul. De bromsok och cylindrar hjul har kolvar som sträcker sig som skjuta friktionsmaterial (bromsbelägg eller bromsbackar) mot ytan av rotorn eller trumman, som därefter bromsar bilen och stoppar det. Om stålet linje eller slangar gummi som bär bromsvätskan försämras, är det hydrauliska trycket byggs upp i systemet förlorad. Bromspedalen ska falla till golvet, kommer bromsvätska rensa ur brutit bromsledningen, och bilen kommer att förlora sin förmåga att stoppa. Stål bromsledningen och gummi bromsslang underhåll är avgörande. Saker du behöver
Vehicle lyft
1/2-tums driva effekter pistol
1/2-tums socket driva effekter som
Drain hink
Flare skiftnyckel uppsättning
Box-end /open-end Blocknyckelsats
GenomträngandeLube smörjmedelsspray
Spetstång
Ratchet och Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Stål bromsledningen (med ordentliga facklor och tillbehör) katalog Bromsslang ersättning (s) med koppar brickor (medföljer) katalog Bromsvätska (rätt typ anges för fordon) katalog Skyddsglasögon
Latexhandskar
Visa fler instruktioner
Hur man byter en gummi Broms Linje Hose
1

Öppna huven och kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Toppa med bromsvätska och sätt på locket /kåpan. Om en huva ljus är närvarande, koppla ljuset eller stäng huven så att ljuset inte tömma batteriet under reparationen.
2

Lyft fordonet till en bekväm höjd för att ta bort hjulet (s) . Använd en bil hiss som avbryter fordonets hjul (inte en drive-on ramp hiss).
3

Bära skyddsglasögon och latexhandskar, ta bort navkapslar och sedan lossa och ta bort muttrarna med en effekt pistol med en effekt uttag. Ta av hjulet.
4

Placera drain hink på golvet nedanför gummi broms slang.
5

Leta luftningsskruven på hydrauliska komponenter (tjocklek eller hjul cylinder) och lossa den med en box-nyckel så att du kan bryta upp när blödningen-bromsar förfarande behövs. Det rekommenderas att du ser till att avluftningsskruvarna på alla hjulen kan öppnas för ordentlig blödning. Om inte, kan de hydrauliska komponenter (bromsok /hjulcylindrarna) behöver bytas ut. Dra åt luftningsskruven.
6

Spray penetrerande smörjmedel på båda sidor av gummislang anslutning och om någon skruv eller clips som håller fast broms slang. Tillåt 10 minuter eller så för den penetrerande vätskan suga in
7

Avlägsna klämmorna eller konsoler med Ratchet och uttag eller box-nyckel som fäster broms slangen till andra komponenter som stötta, till exempel. Använd nål-tång för att ta bort metallklämman säkra broms slangen till bromsledningen anslutningen.
8

Koppla gummislangen från bromsoket (på skivbromsar) med en spärr och uttag för att ta bort bulten från bromsok, eller slangen till stål bromsledningen (för bakre trumbromsar). Använd en flare skiftnyckel för att lossa eventuella stål anslutning bromsledningen så att du inte spetsa till montering av bromsen linje. Vicka flare skiftnyckel och flytta den fram och tillbaka långsamt medan du håller slangkopplingen med en U-nyckel för att lyckas separera stål montering bromsledningen från broms slang. Beslagen på linjerna stål broms måste kunna röra sig fritt utan att hålla linjen stål broms. Efter tiden, kan de beslag korrodera till bromsledningen och försöka ta bort dem utan att vården kommer att resultera i att kollapsa raden stål broms eller bryta den. Om en stål bromsledningen passar inte kommer att skilja sig fritt, ersätter linjen stål broms.
9

Ta bort koppar brickor från broms slangen hållarskruven (banjo bult) och okhus (skivbromsar). Plocka ut dem med en skruvmejsel kan vara nödvändig.
10

Installera den nya gummislang genom att vända på förfarandet. Var noga med att ersätta koppar brickor korrekt och dra åt ordentligt. Byt klämmorna och konsoler.
11

Sänk bilen och kontrollera bromsvätskenivån och sedan råga igen om det behövs. Lufta bromssystemet och sedan kontrollera och justera vätskenivån i huvudcylindern igen. Låt aldrig huvudcylindern att köras torr. Om blödningen processen tar längre tid än väntat, kontrollera huvudcylindern och sedan lägga vätska som behövs under blödningen förfarandet.
12

byter hjulet, muttrarna och hubcap. Provköra bilen. Addera Hur man byter en Steel bromsledningen
13

Öppna huven och kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Toppa med bromsvätska och sätt på locket /kåpan. Om en huva ljus är närvarande, koppla ljuset eller stäng huven så att ljuset inte tömma batteriet under reparationen.
14

Bära skyddsglasögon och latexhandskar, lyfta fordonet högt nog på en bil hissen för att komma åt äventyras linjen stål broms.
15

Placera ett avlopp hink under bromsledningen. Spray penetrerande smörjmedel på anslutningarna av stål bromsledningen och tillåta minst 10 minuter för den att suga in
16

Följ bromsledningen till varje anslutning. En kropp linje kan köras från huvudcylindern hela vägen tillbaka till ett bakhjul. Detta skulle kräva att ta bort bromsslang från huvudcylindern (och tak bort det så behållaren inte rinna torr) och sedan lyfta fordonet för att ta bort den bakre anslutningen. Bakbroms linjer är kortare och lättare att komma åt.
17

Lossa båda anslutningarna i bromsledningen (en i taget) med en flare skiftnyckel på bromsledningen montering och en skiftnyckel (eller annan flare skiftnyckel) på den fackliga anslutningen (vissa bromsledningar kan stöta på ABS-aggregatet eller fördelningsventilerna). Vicka flare skiftnyckel för att lossa den fritt flytande montering på bromsledningen medan du håller facket eller annan anslutning (om tillämpligt) med en annan skiftnyckel för att stabilisera den.
18

Installera den nya linjen stål broms och Dra åt kopplingarna.
19

Sänk bilen och kontrollera bromsvätskenivån och sedan råga igen om det behövs. Lufta bromssystemet och sedan kontrollera och justera vätskenivån i huvudcylindern en gång. Låt aldrig huvudcylindern att köras torr. Om blödningen processen tar längre tid än väntat, kontrollera huvudcylindern och sedan lägga vätska som behövs under blödningen förfarandet. För sipprar bromsvätska efteråt.
20

provköra fordonet och kontrollera > Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57223.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.