Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak på en Dodge Ram

Liksom många stora lastbilar, är den Dodge Ram sällan utrustade med skivbromsar bak. Ibland dock, kommer du att hitta en. Om din Ram har skivbromsar bak, läs vidare för att lära sig att ersätta dem i ett par timmar eller mindre. Saker du behöver
Bil jack
4 Jack står
Momentnyckel
Mekanisk tråd
Tvingfäste Sida 2 Inboard bromsbelägg Sida 2 Utombordare bromsbelägg
Multipurpose smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Lyft Dodge Ram från marken med en domkraft. Stödja fordonet på alla sidor med pallbockar. Håll barnen borta från området för att förhindra skador på dem medan du byter bromsarna.
2

Ta bort bakhjulen från Dodge Ram. Lossa muttrarna med momentnyckel och ta av hjulet församlingar. Ställ dem åt sidan, uppåt, för att undvika att skada dem.
3

Extrahera de två bromsok styrpinne bultar som ansluter oket i styrspindeln. Vrid den lösa änden av bromsok fram och bort från styrspindeln. Slip den andra änden underifrån styrspindeln och fäst den övre länkarm med mekanisk tråd.
4

Ta bort den yttre bromsbelägg genom att bända spärren över kanten av bromsok och skjuta dem ut. Dra ut den inre bromsbelägg tills du frigöra spärren från hålrummet.
5

Rengör och inspektera bromsoket för läckor. Kontrollera att bromsok pin bussningarna är fria från skador och byt ut dem om det behövs. Komprimera kolven in i hålet med en stor C-clamp.
6

Installera inombordsmotorer bromsbackar, se till att du placerar dem rakt mot bromsok kolv. Ersätt de yttre bromsbackarna genom att skjuta dem på bromskaliperenheten. Smörj bromsok slide distanser med en multi-purpose smörjmedel.
7

Lossa bromsok och sänk den över bromsbackarna och rotor. Byt bromsok montering bolt och vridmomentet till 16 ft lb Byt hjul och däck församlingar och vridmoment dem till 100 ft lb Sänk Dodge Ram till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57020.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.