Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en Ford Explorer

Ford Explorer bromsbelägg, tillsammans med bromsok och rotorer, rida bakom hjulen, monterade på axeln nav. När du trycker på bromspedalen, tvingar hydraulvätska oket att trycka bromsbeläggen på rotorn från båda sidor. Denna åtgärd stoppar Explorer men också slits dynorna. Medan de främre slitas ned ungefär dubbelt så ofta som de bakre dynorna, förr eller senare Utforskaren behöver en bakbroms jobb. Byte av bakre bromsbelägg är en uppgift någon med grundläggande bilverkstäder färdigheter kan åstadkomma i ungefär två timmar. Saker du behöver
Stoppklossar
rörtång
Jack
2 pallbockar
Catch pan
Brake Socket Cleaner Review ställa
White
litiumfett
Visa mer instruktioner
1

Placera stoppklossar tätt upp mot framdäcken så Explorer inte kan rulla framåt. Lossa de bakre muttrarna med rörtång, men ta inte bort dem ännu.
2

Lyft den bakre delen av Explorer med domkraften och sedan sänka den på pallbockar, som du ska placera under bakaxeln, ut nära fjädrarna.
3

bort de bakre muttrarna och hjul från Utforskaren. Ställ dem åt sidan, se till att hålla alla muttrarna ihop.
4

Sätt dropplådan på marken nedanför vänster bakbroms rotor. Spraya bromsarna med broms renare för att ta bort bromsdamm.
5

bort bromsok montering bultar med socket set och sedan dra bromsok från rotorn. Skjut de gamla kuddar ur bromsok och kassera dem.
6

Rengör insidan av bromsok med broms renare och därefter smörja bromsok glider med vitt litiumfett. Sätt i de nya bromsbelägg för hand och skjut sedan bromsok tillbaka över rotorn. Bolt tillbaka på med socket set.
7

Upprepa steg 4 till 6 på höger bakbroms församling.
8

Sätt båda bakhjulen tillbaka på Explorer och sedan installera muttrarna på båda sidorna för hand. Sänk Explorer av domkraften står med domkraften och sedan dra åt muttrarna till 100 Nm med momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58004.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.