Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av en GMC ABS bromssystem

ABS-bromssystem i en GMC fordon använder ett sofistikerat ABS-modul till förnuft hjulets hastighet. Om fordonets hjul sluta flytta medan bromstrycket söks, men själva fordonet fortfarande rör sig, identifierar systemet detta som en sladd och automatiskt släpper bromstrycket för att förhindra bromssystemet låser sig. Istället kommer ABS-systemet pumpa bromsarna för att ge bättre kontroll över bilen för föraren. Om du misstänker att du har problem med GMC ABS bromssystem, bör du felsöka problemet för att kontrollera om det finns ett fel i systemet. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Öppna säkringen panelen under instrumentbrädan.
2

Ta bort säkringen för ABS-systemet med säkringen avdragare placerad på instrumentpanelen locket. Inspektera säkringen. Om säkringen är poppade, då måste du byta ut den. Om det inte är poppade, sedan sätta tillbaka säkringen till ABS säkringen facket.
3

Vrid ratten hela vägen till höger.
4

Kontrollera bakom hjulen på marken med en ficklampa. Kontrollera att se till att sladdar till hjulnavet församling (dessa är ABS-trådar) inte är skadade på något sätt.
5

Vrid tändningen till läge "II" och kontrollera ABS streck ljus. Om ABS instrumentbrädan tänds och förblir tänd, och ingen av ABS-kablarna är skadade, är det troligt att det finns en del fel i ABS-sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57360.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.