Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar på en GMC Suburban

GMC Suburban har funnits sedan 1940-talet, och i dag är känt som ett mångsidigt fordon som kan transportera massor av människor till sin destination. Det är också ganska tung, så skivbromsarna gå igenom mer arbete än på en traditionell bil. och behöver bytas ut och vårdas oftare. I det här fallet är projektet fordonet en 1998 GMC Suburban, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och uttag
Metallkrok
skruvmejsel
skruvnyckel set
Lagerfett
Byte rotor
Replacement hjullager
Reservhjul tätning
Gummiklubba
Tvingfäste
Replacement bromsbelägg
Visa fler instruktioner

1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Se till att bilen är helt säker på pallbockar innan du kryper under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och placera dem åt sidan, ur arbetsytan.
2

Unbolt bromsoket från spindeln med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Hand bromsoket från ramen med en metallkrok för att hålla bromsledningen utan någon stödjande vikt. Använd skruvmejsel för att bända loss lageröverfallet på mitten av bromsrotorn, sedan skruva isär rotorn från spindeln med hjälp av en U-nyckel. Skjut rotorn från axeln och placera den åt sidan. Addera 3

Placera ersättare rotor nedåt på marken. Placera en handfull lagerfett i handen och arbeta in fett i utbyte hjullagret. Placera lagret i mitten av baksidan av rotorn, sedan på tätningsbyte hjulet på rotorn med hjälp av klubba. Vänd över rotorn och smörj den främre hjullager på samma sätt som den bakre, sedan placera den i rotorn. Skjut rotorn på axeln och dra åt skruven på spindeln, säkra rotorn med en skiftnyckel. När det är åtdragen hela vägen, backa muttern 1/4 vridning, och snurra rotorn att se till att den roterar fritt. Tryck lagret locket på rotorn med hjälp av klubba.
4

Placera C-klämman i mitten av bromsok, sedan dra åt den på kolvarna. Två cirkulära kolvar på mitten av tjocklek, och den C-klämman måste dras åt för att klämma dem ner hela vägen. Placera klipp från kuddar ersättningsbromsbelägg på kuddar, och sedan klippa dem i bromsoket. Skjut tjocklek på rotorn och skruva den på plats på spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

tillbaka framhjulen med hjälp av däck järn och sedan höja fordonet bort av jack står med domkraften och sätt tillbaka den på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57581.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.