Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Frambroms på en 1998 Audi A6

Audis historia sträcker sig tillbaka till 1899 då August Horch etablerat sin första bilföretaget, A. Horch & Cie, som släppte sin första bil 1901. A. Horch & Cie senare skulle gå samman med Audi, DKW och Wanderer - alla biltillverkare - att utveckla vad köparna nu känner som Audi AG. A6 kom 1995 efter Audi eliminerat 100 sedan efter 1994 års modell. 1998 års A6 kom utrustad med en 200-hästkrafter, 2,8-liters V-6 motor och tillval fyrhjulsdrift. Byte av främre bromsbelägg på denna medelstora lyx sedan är enklare än du kanske förväntar. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
platt skruvmejsel
Hex-bitars socket set
Bungee strap
Nya rotorer (tillval) katalog Momentnyckel
Nya bromsbelägg
1 qt. DOT 4 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna bromshuvudcylindern reservoar mössa, och hävert ut ungefär hälften av bromsvätska i huvudcylindern, med hjälp av en ren kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare.
2

Lossa, men ta inte bort, de främre hjulbultar. Höj den främre delen av A6, med hjälp av en domkraft, och position pallbockar under bilens hjälpramen. Sänk Audi på domkraften. Ta bort hjulbultar, och dra de främre hjulen från Audi.
3

bända skyddande gummikåpor utanför bromsok stift, med hjälp av en platt skruvmejsel. Notera läget för den yttre bromsklossen spärrfjädern - den tunna tråd våren - säkra den yttre bromsklossen. Bänd hållarfjädern från bromsok, med hjälp av en platt skruvmejsel
4

Hitta bromsvajern pad sensor -. Den tunna tråd som löper från den inre bromsklossen. Trace tråden uppåt tills du hittar där dess kablage ansluts till Audis ledningsnät. Tryck på låsknappen på Audis ledningsnätet och dra ur bromsbelägg kabelstam från Audis ledningsnät.
5

Ta bort de två bromsok stiften med en spärr och en hex-bitars socket. Dra bromsok fram och bort bromsok fästet, och hänga den från en närliggande upphängningskomponent, med ett bungee rem. Dra det yttre bromsbelägget från bromsok fästet.
6

Position en 8-tums C-klämman över bromsoket så den fasta delen i kontakt med bakre av bromsok och skruven kontakter del den gamla innerdyna . Dra åt C-klämman tills det stannar. Ta bort C-klämman från bromsoket. Sätt bladet av en platt skruvmejsel under den inre bromsklossen och bänd det uppåt något, dra den från bromsok - meddelande metal "fingrar" på baksidan av dynan insatsen i bromsok kolv
7

Lossa de två Bromsokshållare-fästskruvar och dra bromsok fästet från styrspindeln. Ta bromsrotor och dra bort den främre navet. Om rotorn inte dra bort lätt, knacka lätt på baksidan av den med en gummiklubba för att frigöra det
8

Inspektera broms rotor för eventuella defekter, inklusive:. Sprickor, hot spots, slipa märken eller djupa spår. Byt ut rotorn med ett nytt om felen finns. Ställ rotorn tillbaka på navet, rada upp låsklacken bulthål på rotorn med dem på navet.
9

Ställ bromsok fästet tillbaka på styrspindeln, och hand-gänga bromsok fästet -fästskruvar. Dra åt Okfäste-fästbultarna till 96 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
10

Skjut en ny yttre bromsbelägg i bromsoket fästet. Passa in fingrarna på baksidan av den nya inre bromsbelägget upp med håligheten i bromsok kolv. Tryck plattan på bromsok kolv tills fingrarna är helt instucken i hålrummet.
11

bort bromsoket från bungee bandet, och ställ den på bromsok fästet. Dra åt bromsok stift, sedan vridmoment dem till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och hex-bitars socket.
12

Skjut yttre bromsklossen-hållarfjädern tillbaka till sin position. Komprimera Låsfjädrar krokar med fingrarna och sätt fast krokarna i de två hålen i bromsoket. Släpp krokar att låsa fjädern på plats. Anslut Bromsbeläggsgivare kabelnätet i A6: s kabelnät.
13

Upprepa steg 3 till 12 för att byta ut kuddar på andra sidan av A6.
14

Sätt tillbaka framhjulen på A6 främre nav, och dra åt hjulbultarna. Höj Audi utanför pallbockar, med hjälp av en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk Audi till marken och dra åt hjulbultarna - i ett kors och tvärs mönster - till 90 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag
15

Tryck och släpp bromspedalen tills det. känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern, och lägg DOT 4 bromsvätska tills nivån når "Max" linje på behållaren. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59262.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.