Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

De bakre bromsarna på min 1991 Chevy Pickup Kommer inte blöder och bara luft kommer ut

Broms problem på ett fordon utgör en viktig säkerhetsfråga. När bromsarna har luft i ledningen, att bromsarna inte riktigt engagera, vilket minskar din bromskraft. Om ingen vätska är i linje, förlorar du all bromskraft. Den 1991 Chevrolet lastbil serien använder en huvudcylinder och bromsservo att tillföra ytterligare kraft till bromsarna. Blödning bromsarna frigör instängd luft från linjen. Ibland stora mängder luft är instängd, vilket gör det verkar som om ingen vätska är i linje. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
DOT-3 bromsvätska
gummislang
Clear plastflaska
Wrench
Visa mer Instruktioner
en

Höj fordonets bakre del ett hjul i taget. Placera pallbockar under varje hjul på axeln när du lyfter hjulet. Ta bort muttrarna med en rörtång och ta bort däcken. Placera dem åt sidan.
2

visuellt inspektera bromsledningar kommer från båda bakre bromsarna. Spåra dessa tillbaka till motorn när du letar efter tecken på läckage eller brott i linjen. Se till att kolla trummorna också för tecken på läckage. Du kommer att behöva dra försiktigt av trumman och inspektera bromsok för tecken på läckage. Du borde se några tecken på vätska inuti trumman cylindern. Byt ut trumman på trumman cylindern. Om inga avbrott i linjen eller läckor identifieras, ta av toppen på bromsvätskebehållaren och fyll till hela linjen.
3

Lossa luftningsskruven på passagerarsidan bakhjulet först . När blödning bromsar, alltid börja från bromsen längst bort från behållaren för att se till infångad luft inte läcker tillbaka in i systemet. Placera gummislang på luftskruven och i klar plast flaskan. Se till att flaskan har en liten mängd bromsvätska i botten och i slutet av gummislang är nedsänkt i vätskan.
4

Kontrollera vakuum tryck på linan. Har en assistent på bromspedalen och hålla den på plats. Lossa luftningsskruven helt så att luft kan strömma ut. Du bör se bubblor kommer ut i slutet av slangen. Har assistenten släpper bromspedalen. Om ett vakuum råder, vilket är nödvändigt för korrekt drift, kommer slangen suga vätskan ur flaskan. Om så är fallet, så har du bara stora mängder luft i ledningen.
5

Stäng luftningsskruven och bygga upp tryck i bromsledningar. Har din assistent tryck fast ner bromspedalen tre till fem gånger. På sista tiden har hålla honom ner medan du lossa luftningsskruven. Om ingen luft kom ut tidigare och inget vakuum identifierades, har du en igensatt luftskruven. Ökning av trycket på detta sätt kommer att tvinga någon blockering ut. Kontrollera att du har vakuum i raden efter att rensa ut hinder genom att upprepa steg fyra.
6

Lufta däcket passagerare bak. Har assistenten trycker på bromspedalen i golvet och håll den där. Lossa skruven och att luften kan strömma ut. När bubblorna stannar, dra åt skruven och ha assistent Släpp pedalen. Upprepa processen tills ingen luft kommer ut på linjen. Dra åt luftningsskruven ordentligt. Processen kan ta en omfattande mängd tid om mycket luft är närvarande. Övervaka fluidbehållaren och fylla på det som är nödvändigt. Låt inte behållaren får mindre än halvfullt.
7

Lufta de återstående bromsarna (upprepa steg 6) börjar med föraren bak, då passageraren fram och sedan föraren framför. När du har slutfört de bakre däcken, byta hjul och muttrarna och sänka dem till marken. Lyft framhjulen och ta bort dessa hjul på samma sätt. När du är klar, installerar hjulen och sänk bilen till marken. Testa bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58447.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.