Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Bil Alignment Rutiner

De maskiner för att utföra en anpassning har förändrats drastiskt. Långt borta är de gamla sträng maskinerna, och de infraröda maskinerna är alla men museiföremål. Dagens maskiner är datorstyrd kamera och mål används. Men trots att maskinerna har förändrats, förfarandet för att göra de justeringar har inte. Inspektion

Ride höjd, styrning och kontroll fjädring är början på något riktigt utförd justering. Enligt MAP (bilist Assurance Program) riktlinjer, bör rida höjd ligga inom tillverkarens specifikationer och en del som är märkbar rörelse med rimlig handkraft ska bytas ut innan några justeringar. För mer information om MAP och de branschstandarder som de satt, besök deras webbplats på http://www.motorist.org/.
Bakre camber och justeringar tå

Efter pre-anpassningen inspektion, först justera bakre camber vinkel och toe vinkel. Vi börjar med baksidan eftersom vi vill justera dragkraft vinkel, vilket är den riktning bakhjulen pekade, att så nära noll som möjligt. Detta ger oss möjlighet att minska ett tillstånd som kallas hund spårning, och säkerställer en rak ratt.

Vi bör börja våra anpassningar med bakre camber vinkeln först. Anledningen är att när en camber vinkel justering görs, det naturligtvis ändrar toe vinkel, men en skränkningsvinkeln justering har endast en mindre effekt på camber vinkel. Så av den anledningen, är camber justeras innan toe.
Front camber och caster

Efter avslutad bakre justeringar de främre justeringar kan göras. Börjar igen med camber vinkel, kan vi justera camber och caster använder en teknik som kallas "Stack and Drag". För att utföra den här proceduren, ställa in maskinen för minskade toleranser, och flytta till stapeldiagram skärmen.
P Om justeringen för camber och caster är placerade på den övre styrarm eller strut montera, börja med att flytta den bakre justering punkt, så att de pilar som anger caster och camber på stapeldiagrammet "Stack" direkt ovanpå varandra. Flytta sedan frontjustering så att pilarna både "Drag" i specs.
P Om justeringarna ligger på nedre länkarm, i omvänd ordning, och börjar med den främre justeringen att stapla, och den bakre justering att dra. Mät axellutningen att kontrollera justeringen.
Front tå justering

Nu med caster och camber set, är det dags att justera toe vinkel. Börja med att starta motorn, och inifrån kupén tittar rakt på ratten, vicka ratten fram och tillbaka och stannar på mitten. Efter denna procedur kommer centrera styrväxeln, och försäkra en rak ratt. Efter avstängning av motorn

, gör din första justeringen. Det spelar ingen roll vilket hjul du börja med, men efter varje justering, centrera ratten som tidigare för att kontrollera riktigheten av justeringen.

När båda främre toe vinklar har satt, är justeringen proceduren klar. Avlägsna utrustning, se till att alla fästelement är ordentligt åtdragna och provkörning.

För vidareutbildning på front väglinjer, har Hunter Engineering tillgänglig webbaserad utbildning. Besök dem på http://www.hunter.com/Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59957.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.