Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en platt-Beam Torque Wrench

Den platt-beam momentnyckel uppfanns 1918 av Conrad Bahr, och fulländade av PA Sturtevant av Chrysler Engineering. Verktyget har inga rörliga delar. Vridmoment mäts genom nedböjningen som införts på ett slipat legerat stål balk medan under belastning. Verktyget är noggrannhet på 2 procent i båda riktningarna, är det underhållsfritt och endast kräver kalibrering efter långvarig användning. Den platt-beam momentnyckel har en obestämbar livslängd. Till exempel har den amerikanska regeringen hade bara att ersätta en platt-beam momentnyckel används dagligen sedan andra världskriget. Använda enheten är inte svårt. Saker du behöver
Socket
Visa fler instruktioner
1

Montera rätt storlek socket momentnyckel på torget klacken på arbetsplatsen slutet av momentnyckel.
Sida 2

Placera sockeln på muttern eller bulten dras åt.
3

Fatta svängbara handtaget i ena handen och stadig muffänden med andra, med skiftnyckel utvidgas till höger. Dra nyckeln handtaget mot dig för att dra åt fästanordningen.
4

Läs det vridmoment som infördes genom övervakning av förflyttningar av pekaren över en kalibrerad skala monterad nära skiftnyckel handtaget. När dosstrecket önskat vridmoment, släpper trycket på handtaget och ta bort sockeln från muttern eller bulten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60529.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.