Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 2003 Honda Civic

När ditt personnummer börjar göra en skrikande, metall-på-metall ljud när du bromsar, är det dags att ändra dina bromsbelägg. Låta dina kuddar gå utan att ändra dem när de börjar göra ljud kan vara mycket farligt, både för dig, dina passagerare och andra förare och fotgängare. Byta bromsbelägg kan vara ett enkelt jobb, och om du gör det själv, kan du spara mycket pengar på mekaniker kostnader. Saker du behöver
12-mm hylsa
Ratchet Spårskruvmejsel
Ordet jack
Jack står
hjulblock
Bromsrengöringsmedel
Lug skiftnyckel
C -clamp
Visa fler instruktioner
1

Vrid Civic off, och engagera nödbromsen. Jack framsidan av fordonet upp med domkraft och placera pallbockar under chassit på båda sidor. Sänk bilen på domkraften. Placera hjulblock runt bakhjulen.
2

Ta bort muttrarna som håller däcket på plats med rörtång. Avlägsna däcket, och lägg den åt sidan. Använd 12-mm hylsa och spärrhjulet för att avlägsna de två bultarna på baksidan av bromsok som håller den plats. Dra bromsok från hjulet, och låt den vila på toppen av rotorn. Låt det inte hänga från bromsledningen. Spraya rotorerna med broms renare.
3

Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket fäste som fortfarande är på rotorn med en skruvmejsel. Placera skruvmejseln mellan bromsbelägg och bromsok, och bänd ut den, det ska komma ut med bara en liten ansträngning
4

Placera en av de gamla bromsbeläggen mot kolven som är i. bromsoket. Placera C-klämman så att den ena sidan är på bromsbelägget och den andra sidan är på baksidan av bromsoket. Sätt press på kolven med C-clamp, och skjut tillbaka i bromsoket. Skjut kolven hela vägen in i bromsoket. Ta bort C-klämman och den gamla bromsbelägg.
5

Place de nya bromsbeläggen i bromsoket fästet där de gamla bromsbeläggen brukade vara. Placera bromsok tillbaka över bromsok fästet och fäst den på plats med de två 12-mm bultar på baksidan av bromsok. Byt ut däcket och dra åt muttrarna.
6

Flytta till den andra sidan av fordonet, och utföra de steg för att byta bromsbelägg på den sidan. Höj Civic upp bort av pallbockar och ta bort dem. Sänk bilen tillbaka ner till marken. Ta bort hjulblocken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58860.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.