Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vill kolla Rotorer

Villkoret av broms rotorer på din bil är lika viktigt som skicket på bromsbeläggen. Om rotorerna inte är i gott skick, kommer de sannolikt att misslyckas, och du kommer att ha en svår tid att stoppa bilen. Det är en bra idé att inspektera broms rotorer minst lika ofta som du byter bromsarna, men om du har möjlighet att inspektera dem oftare, så gör det. De broms rotorer är föremål för en hel del stress på grund av sin konstruktion, enligt de använder friktion för att stoppa bilen. De är därför föremål för stark värme ibland. På grund av att värme, de är i riskzonen för skevhet. Dessutom är de föremål för skador om du tillåter bromsbeläggen att bära utanför deras rekommenderade nivåer. Förfarandet för kontroll av broms rotorer är liknande för alla bilar som använder skivbromsar. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
stödbenet
rörtång
Mikrometer
Visa fler instruktioner
1 wheel

Place stoppklossar bakom de bakre däcken på din bil. Höj fordonet med en bil jack. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och lyfta upp det till fordonets ram för ökad säkerhet.
2

Ta bort muttrarna på hjulet med en rörtång sedan tar bort hjulet . Addera 3

Inspektera ytan på bromsrotorn. Det bör vara släta utan skador eller skärsår. Kontrollera att rotorn inte skev.
4

mäta tjockleken av rotorn genom att stänga käftarna på en mikrometer över rotorn. Notera mätning och kontrollera den mot den siffra stämplas på rotorn. Numret på rotorn är det minsta tjocklek som krävs för säkerheten. Om rotorn är tunnare än minimikravet, måste du ersätta det.
5

Utför samma kontroll på baksidan av rotorn, kontroll för ytskador. Montera tillbaka hjulet på bilen, dra åt muttrarna med rörtång sedan bort stödbenet. Sänk bilen till marken med domkraften. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58517.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.