Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar på en 2000 Buick Lesabre

Buick LeSabre var en fullstor bil som produceras fram till 2005. Proceduren för att ändra bromsarna på 2000-modellen är praktiskt taget den samma som på tidigare modeller. Med normalt slitage, bromsbeläggen slits och måste ersättas för att bibehålla sakta och bromskraft. Körning med bromsbelägg som är alltför hårt slitna kan orsaka en allvarlig olycka. Var noga med att köpa nya bromsbelägg från en ansedd Biltema. Saker du behöver
Sifon
Clean flaska
Jack
rörtång
C klämma
Justerbar Hylsnyckel Mössor och spärrfunktion set
Brake Fluid
Små plast slang
liten burk
Assistant
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Ta bort locket från bromsvätskebehållaren och använda hävert för att avlägsna vätska från reservoaren tills ca 1/3 återstår.
2

Använd rörtång att bryta muttrarna löst, men ta inte bort. Placera en domkraft under ramen och lyfta bilen tills däcket rensar arbetsytan.
3

Använda rörtång, ta bort muttrarna resten av vägen. Dra däcket och fälgen rakt ut för att ta bort den från klackarna. Placera minst två av muttrarna tillbaka på klackarna för att hjälpa hjälp rotorn på plats.
4

Placera den stationära änden av C-klämman i bromsoket borrningen. Detta är ett hål på sidan av tjocklek mot stänkskärmen. Dra åt skruven änden av C klämman tills den sitter tätt mot utsidan bromsklossen. Detta kommer att hålla bromsok kolv på plats under avlägsnandet.
5

Hitta var bromsen slangen kommer i bromsoket. Det kommer att finnas en bult som håller slangen på plats. Använd skiftnyckel för att lossa och ta bort bulten. Placera ledningen på en säker plats med den öppna änden uppåt, eller använd en plastbit att blockera vätska.
6

Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket till styrspindeln med socket och ratchet . Ta bort bromsok från rotorn och skjut gamla bromsbelägg från fästena i bromsoket.
Installation
7

Skjut nya bromsbelägg i fästena på bromsok . Placera bromsok tillbaka över rotorn och ersätta de två bultarna. Dra åt bultarna tillbaka in i styrspindeln.
8

tillbaka slangen på oket och säkert på plats med hjälp av bulten avlägsnades.
9

Ta bort muttrarna som var håller rotorn på plats. Placera däcket och fälgen tillbaka på klackarna och dra åt muttrarna på plats. Använd rörtång för att dra åt muttrarna resten av vägen. Sänk domkraften tills bilen är tillbaka på marken.
10

Fyll bromsvätskebehållaren till hela linjen. Placera den lilla slangen på bleeder reglerventil för bromsen du just ersättas. Den är placerad på toppen av bromsok, och är lätt tillgänglig bakom ratten. Den andra änden av slangen i en liten burk
11

Place och fyll med tillräckligt bromsvätska att dränka i slutet av slangen. Vrid skruven på den motsatta änden av avluftningsventilen från där du fäst slangen ett 1/2 varv. Har assistenten trycker sakta bromspedalen till golvet. Stäng skruven på ventilen och sedan har assistenten släpper bromspedalen. Upprepa denna process tills luft inte längre bubblor från änden av slangen i burken.
12

Upprepa steg som behövs för de andra bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58881.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.